Het damesteam van tafeltennisvereniging DHC. V.l.n.r.: Flora, Jisiwei, Samenda, Olga en Annika (Foto: Arthur van Galen)
Het damesteam van tafeltennisvereniging DHC. V.l.n.r.: Flora, Jisiwei, Samenda, Olga en Annika (Foto: Arthur van Galen) (Foto: )

Flitsende start voor dames tafeltennisvereniging DHC

DELFT - Het damesteam van tafeltennisvereniging DHC bestaat nog maar net, maar mag zich nu al kampioen noemen van de najaarscompetitie. Een prestatie waar de dames maar al te trots op zijn.

Door Cheyenne Toetenel

Het team, bestaande uit Samenda Schipper, Jisiwei Luo, Flora Wu, Annika Mars en Olga Dmitrieva, is dit jaar opgericht en komt sinds september uit in de eerste divisie. "Ons teammotto was: topsport met plezier", vertelt Samenda. "Halverwege het seizoen stonden we bovenaan en besloten we voor het kampioenschap te gaan. Sindsdien trainen we fanatieker met onze coach Hans Lingen, oud-speler van het Nederlandse team en oud-coach van Bettine Vriesekoop. En met succes!"

Hoge ratings
Nieuwe damesteams beginnen normaal gesproken in de derde divisie, maar het damesteam van DHC kreeg direct een plek in de eerste divisie. Dat komt door de persoonlijke ratings, die de dames in de herencompetitie hebben opgebouwd. "Onze kopvrouw Jisiwei won 84 procent, Olga 82 procent, Flora 45 procent, Annika 33 procent en ikzelf 75 procent. We zaten in een poule van acht. In de eerste helft verloren we van zowel Avanti als De Treffers met 6-4. De rest wonnen we, meestal met ruime cijfers. Na de poule kregen we play-off wedstrijden en wisten we van beide concurrenten te winnen."

Kampioenswedstrijd
De kampioenswedstrijd was erg spannend, als we Samenda mogen geloven. "Aangezien we ons doel hadden uitgesproken, kwam er meer druk. De eerste wedstrijd van Jisiwei werd verloren in een spannende 5-setter. Ikzelf won, Annika verloor. Het dubbelspel was close, maar die haalden we binnen wat voor de 2-2 zorgde. Ik won de volgende spannende 5-setter en met de overwinning van Jisiwei kwamen we op 4-2 te staan. Uiteindelijk werk het een 6-4 overwinning. We hadden last van wedstrijdspanning, maar wisten dat om te zetten in winstpartijen."

Tafeltennisvirus
De liefde voor tafeltennis heeft Samenda niet van een vreemde. "Tafeltennis zit in mijn bloed. Mijn vader, opa, oma, tante en oom hebben vroeger ook gespeeld. Ik ben begonnen op mijn twaalfde en had het tafeltennisvirus ook al snel te pakken. Een paar jaar later zijn mijn broertje en moeder begonnen. Met mijn broertje en vader heb ik zelfs samen in een team gespeeld. Ik ben zowel bij de jeugd als de senioren Zuid-Hollands kampioen geweest. Verder ben ik altijd actief geweest als vrijwilliger bij de vereniging, nu als bestuurslid wedstrijdsecretaris van de senioren."

Voorjaarscompetitie
In het nieuwe jaar gaat de voorjaarscompetitie van start. Indien de dames dan weer kampioen worden, promoveren zij rechtstreeks naar de eredivisie. Mocht dat niet lukken, spelen zij een promotie-degradatiewedstrijd tegen de nummer zeven van de eredivisie. "We gaan hard trainen om het niveau van de eredivisie aan te kunnen, dat zal een hele grote uitdaging worden. Het zal voor de club heel anders zijn om een team op het hoogste niveau te hebben, daar komt wel wat bij kijken!"

Cheyenne Toetenel
Meer berichten
 
CustomHtml_1