Logo delftopzondag.nl
Oliveo handbal dames 1 gaat voor plek vier met coach Bouke Troost (l.)
Oliveo handbal dames 1 gaat voor plek vier met coach Bouke Troost (l.) (Foto: )

Oliveo handbal dames zetten in op top vier positie

  sport

PIJNACKER - De crème de la crème van het Nederlandse dames handbal is momenteel in het Japanse Kumamoto aan het bikkelen voor eremetaal tijdens het WK. Op een lager niveau, de Tweede Divisie, vinden we de handbalsters van Oliveo. Hoe staan zij ervoor in hun competitie?

Door Ruud Stift

De dames, voor het tweede achtereenvolgende jaar getraind en gecoacht door Zwijndrechtenaar Bouke Troost, nemen de zevende stek in met 8 punten uit 9 gespeelde wedstrijden. Toch denkt trainer Troost dat een plek bij de eerste vier er wellicht in zit.
"Je moet je altijd willen verbeteren, dus gaan we ervoor om de 7e plaats van vorig seizoen te verbeteren. Afgelopen weekend, tegen koploper VOC uit Amsterdam, bleven we goed in het spoor: 25-23. Helaas is dat een ploeg die met hars speelt. Dat mogen wij niet in Pijnacker, vanwege het residu wat de vloer van de hal aan kan tasten. Maar je kan hier, als je er goed op traint, natuurlijk voordeel uithalen qua grip op de bal. In die zin is het een soort van competitievervalsing. In de ene hal is het gebruik van hars toegestaan, in de andere niet. Enfin, ben dus benieuwd hoe VOC het gaat doen als ze bij ons op bezoek komen, harsloos dus. Hoe dan ook zullen zij met nummer twee, MHV'81, uit gaan maken wie er kampioen wordt in deze poule."

Snel spel
De dames van Oliveo zijn gewend aan een snelle speelstijl. Maar omdat die speelwijze fouten in de hand werkt, koos Troost voor een behoudender tactiek tegen koploper VOC.
"We speelden iets defensiever, gematigder ook qua aanvalsspel. Geen fast-break, aanvallen over meerdere schijven, want hoe langer je in balbezit bent...We hebben momenteel nogal te kampen met blessures, vooral Lisa Massar wordt verdedigend gemist. Daarom heb ik ook gekozen voor een andere opzet m.b.t. onze verdedigende stellingen. Gelukkig kunnen we een paar dames uit het tweede team betrekken die het niveau ook goed aankunnen, maar voor het mooie is 'de bank' een beetje te mager bezet. Wellicht kunnen we nog een paar speelsters begroeten. Dat mag bij handbal tot de helft van de competitie, dus tot januari."

Flow
"De laatste paar wedstrijden is de weg omhoog weer ongeslagen qua niveau, we zitten weer in een flow. Het is wel zaak om de laatste twee wedstrijden van het jaar winnend af te sluiten om mee te blijven doen. Zaterdag 7 december, aanvang: 19.00 uur, komt Venlo op bezoek. Dat wordt een test, zij staan op plek vier met drie punten meer. Dat gat moeten we proberen ter dichten. Een week later moeten we uit naar de rode lantaarndrager, United Breda. Ik wil met vier extra punten de tweede competitiehelft in, dus de meiden kunnen aan de bak."

Landelijk
"We spelen landelijk, in een verlengde competitie. Soms een lang ritje in de bus voor wedstrijden in Brabant en Limburg. Daarom zijn we het carnavalsweekend vrij, daar heb je mee te maken als je tegen ploegen 'beneden de rivieren' komt te spelen."

 

 

 

Meer berichten