Afbeelding

Voetbal dit weekend

Algemeen

DELFT - Dit weekend staan er weer genoeg leuke wedstrijden op het programma in de regio. Zo speelt vv Schipluiden een belangrijke thuiswedstrijd tegen Laakkwartier en gaat DVV Delft op bezoek bij NTVV in Nieuwe-Tonge. Daarnaast speel Concordia op eigen veld de derby tegen Vitesse Delft.

Voor Schipluiden staan er nog drie finales op het programma in de strijd om lijfsbehoud in de derde klasse B. Om te beginnen spelen ze zaterdag een thuiswedstrijd tegen Laakkwartier. De ploeg uit Den Haag staat slechts één punt achter Schipluiden en daarom is dit een hele belangrijke wedstrijd. De ploeg van trainer Benjamin van der Zwan won twee weken geleden met 0-7 van sv Zuid West DH en klom daarmee naar de ‘veilige’ achtste plaats. De wedstrijd tegen Laakkwartier begint aanstaande zaterdag om 14:30 uur op sportpark Keenenburg. 

Voor DVV Delft is het inmiddels lang geleden dat ze een wedstrijd speelden. Toen wonnen ze thuis met 7-3 van GLZ Delfshaven. Voor de ploeg van trainer Martin Schouten is het twee wedstrijden voor het einde al bijna zeker dat ze op de negende plaats gaan eindigen in de vijfde klasse C. Tot die tijd spelen ze nog twee wedstrijden, waarvan zaterdag dus tegen NTVV uit Nieuwe-Tonge. Bij DVV Delft zijn ze vooral druk bezig met het volgende seizoen. Zo verlengde trainer Martin Schouten zijn contract en trok de club twee nieuwe spelers aan. Zo kwam de talentvolle buitenspeler Thomas van Krimpen over van Smitshoek O23-1 en trok de club met Andre Kiawakana een nieuwe spits aan. Voor de club uit Delft is het dus zaak om met een goed gevoel het seizoen af te sluiten, om te beginnen zaterdag om 14:30 uur op sportpark De Kopernis. 

Het zijn moeilijke tijden voor Concordia in de tweede klasse E. De ploeg staat inmiddels op de twaalfde plaats en leed tegen Westlandia alweer de negende nederlaag op een rij. Toch is er voor Concordia na deze zeer zwakke serie nog hoop op de veilige elfde plaats. Op de elfde plaats staat nu Wilhelmus met hetzelfde aantal punten als Concordia. Met nog drie wedstrijden is er dus nog van alles mogelijk en om te beginnen staat de Delftse derby tegen Vitesse Delft zaterdag op het programma. De ploeg van trainer Ronald Hes is de laatste tijd wat wisselvallig, maar heeft nog volop kans op de derde plaats. Dan moet er natuurlijk wel een goed resultaat worden gehaald in de derby tegen Concordia. De wedstrijd aan de Brasserskade begint zaterdag om 16:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Steenbergen. 

Overige wedstrijden zaterdag 13 mei:

DHC - DSO (14:30 uur)
Wippolder - VUC (16:00 uur)
Den Hoorn - Forum Sport (17:00 uur)
Nootdorp - Die Haghe (15:00 uur)
FC Skillz - Full Speed (15:00 uur)
RKDEO - VFC (14:30 uur)
SEP - DHL (14:30 uur)
Ariston’80 - Charlois (14:30 uur)
Oliveo - VVOR (15:00 uur)
Zwarte Pijl - DSVP (14:30 uur)
ASW - DVC (14:30 uur)

Zondag 14 mei:

Taurus - Voorschoten’97 (15:00 uur)