Afbeelding

Voetbalprogramma aankomend weekend

Algemeen

DELFT - Het seizoen nadert zijn einde en de wedstrijden worden steeds crucialer. Dit weekend staan er weer een aantal hele belangrijke wedstrijden op het programma. Zo vechten Concordia en Full Speed voor hun laatste kans in de tweede klasse E en hoopt Oliveo in Pijnacker het kampioenschap in de derde klasse veilig te stellen.

Het Full Speed van trainer Frank Verhaar speelt zaterdag een thuiswedstrijd tegen nummer twee RKDEO. Met nog twee wedstrijden te spelen is de achterstand op de ‘veilige’ elfde plaats inmiddels vijf punten, wat betekent dat beide wedstrijden gewonnen moeten worden. Daarnaast moet Wilhelmus dan beide wedstrijden verliezen, waardoor Full Speed een wonder nodig heeft. Zaterdag is er dus maar één optie voor Full Speed: winnen. Voor tegenstander RKDEO is de titel wel uit zicht. Met een achterstand van zes punten op koploper FC Skillz wil RKDEO zich focussen op de nacompetitie. Bij winst op Full Speed verzekeren de mannen van trainer Wesley Epskamp zich van de tweede plek, waardoor ze zich plaatsen voor de nacompetitie. Het duel op Sportpark Kerkpolder begint zaterdag om 14:30 uur.

Voor Concordia geldt eigenlijk hetzelfde als voor Full Speed. Degradatie kan nog ontlopen worden, maar dan moet alles meezitten. De achterstand op Wilhelmus is drie punten, met nog twee wedstrijden te spelen. Allereerst wacht zaterdag SVC’08. De ploeg uit Wassenaar staat nu op de vijfde plaats, maar kan nog een aantal plekken stijgen. Voor Concordia tellen zaterdag alleen de drie punten, met hierna alleen nog een thuiswedstrijd tegen HVC’10 in het vooruitzicht. De wedstrijd in Wassenaar begint zaterdag om 14:30 uur. 

Voor het Oliveo van trainer Willem van der Smit kan het zaterdag een mooie dag worden. Bij een overwinning op buurman DSVP zijn ze namelijk kampioen van de derde klasse C. In dit geval zal de club uit Pijnacker voor de tweede maal op rij promoveren! Het wordt zeker geen makkie voor Oliveo, aangezien DSVP derde staat en deze burenruzie natuurlijk niet wil verliezen. De wedstrijd op Sportpark De Groene Wijdte begint zaterdag om 14:30 uur. 

Overige wedstrijden zaterdag 20 mei:

Forum Sport - DHC (14:30 uur)
Valken’68 - Wippolder (14:30 uur)
Honselersdijk - Den Hoorn (14:30 uur)
VUC - Nootdorp (14:30 uur)
Vitesse Delft - Wilhelmus (14:30 uur)
DHL - CKC (14:30 uur)
VVOR - SEP (14:30 uur)
CVC Reeuwijk - Ariston’80 (14:30 uur)
KMD - Schipluiden (14:30 uur)
Delft - SVV (15:00 uur)
DVC - Gouderak (14:30 uur)

Zondag 21 mei:

Amsvorde - Taurus (14:00 uur)