Afbeelding

Voetbal aankomend weekend

Algemeen

DELFT - Dit weekend staat de laatste speelronde van de competitie op het programma. Voor een hoop clubs is het seizoen eigenlijk al klaar, maar voor een aantal clubs is de laatste wedstrijd heel erg belangrijk. Zo plaatst Wippolder zich bij een overwinning voor de nacompetitie en vechten Den Hoorn en Nootdorp nog tegen degradatie. Ook DSVP heeft nog volop kans op de nacompetitie voor promotie.   

Het Delftse Wippolder stapte dit seizoen over van het zondag naar het zaterdagvoetbal en kent tot nu toe een prima eerste seizoen in de eerste klasse B. Ze staan op de derde plek en kunnen bij een overwinning aanstaande zaterdag de derde periode pakken en zich plaatsen voor de nacompetitie. Er moet dan wel gewonnen worden van de kersverse kampioen DSO uit Zoetermeer. Na de nederlaag van vorige week tegen directe concurrent Valken’68 tellen alleen de drie punten om de derde periode te winnen. In dat geval plaatst de Delftse club zich voor de nacompetitie. De wedstrijd op sportpark Pauwmolen begint zaterdag om 14:30 uur. 

Voor Den Hoorn en Nootdorp wacht een spannende laatste speelronde in de eerste klasse B. In feiten kan Den Hoorn nog direct degraderen, maar met drie punten voorsprong en een beter doelsaldo dan VUC lijkt dat onwaarschijnlijk. Voor Den Hoorn is het sowieso zaak om gewoon te winnen van Voorschoten’97 en te hopen op een nederlaag van zowel Nootdorp als HVV. In dat geval is handhaving een feit voor Den Hoorn. Voor Nootdorp is de situatie vrij simpel, want bij een overwinning op Valken’68 verzekeren zij zich van nog een seizoen in de eerste klasse. Mocht dit niet lukken, kunnen ze bij een nederlaag van zowel HVV als Den Hoorn alsnog de nacompetitie ontlopen. Genoeg spanning nog dus in de eerste klasse B! 

Voor DSVP is er nog volop kans op de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse. Door de resultaten van de concurrentie is de nederlaag van vorige week tegen Oliveo niet fataal geworden. Omdat Oliveo al kampioen is en Zwarte Pijl al een periode heeft, heeft DSVP nu de beste papieren om de derde periode te winnen. Bij een overwinning op Maense is deelname aan de nacompetitie zo goed als binnen. De wedstrijd op sportpark De Groene Wijdte begint zaterdag om 14:30 uur.   

Overige wedstrijden zaterdag 27 mei:

DHC - Honselersdijk (14:30 uur)
Westlandia - Vitesse Delft (14:30 uur)
Concordia - HVC’10 (14:30 uur)
HMSH - Full Speed (14:30 uur)
RKDEO - FC Skillz (14:30 uur)
Ariston’80 - DHL (14:30 uur)
SEP - Oliveo (14:30 uur)
DSVP - Maense (14:30 uur)
Schipluiden - Te Werve (14:30 uur)
HDV - DVC (14:30 uur)

Maandag 29 mei:

Taurus - AFC Quick (14:00 uur)