Terugblik voetbal afgelopen weekend

Algemeen

DELFT - Afgelopen weekend stonden er weer leuke wedstrijden op het programma, waarin een hoop beslissingen vielen. Zo kon Wippolder zich plaatsen voor de nacompetitie voor promotie naar de vierde divisie, vochten Den Hoorn en Nootdorp nog tegen degradatie uit de eerste klasse en kon DSVP zich plaatsen voor de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse.

Voor Wippolder stond afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen DSO op het programma. Bij een overwinning zou de derde periodetitel een feit zijn voor de ploeg van Mark Moen. Bij puntverlies van Die Haghe kon ook de tweede plaats nog worden gepakt op de laatste speeldag. Na een gemiste penalty na een half uur, was het toch Wippolder dat vlak voor de rust op voorsprong kwam via Lorenzo Dijksman. Na de rust kregen beide ploegen wat kansen, maar was het DSO dat na tien minuten op gelijke hoogte kwam via Timo Reinhardt. Wippolder raakte niet in paniek en maakte kort na de gelijkmaker de 2-1 via Joey Emmerink. Hierna ging DSO voor de gelijkmaker, maar was het Wippolder dat wederom via Joey Emmerink de wedstrijd in het slot gooide. Het werd hierna zelfs nog 4-1 via aanvoerder Daley Uythof. Door deze overwinning en door de nederlaag van Die Haghe pakt Wippolder de tweede plaats en de derde periodetitel. Hierdoor plaatst de ploeg van Mark Moen zich voor de nacompetitie, met om te beginnen zaterdag een wedstrijd tegen WNC uit Waardenburg.

In de eerste klasse B had Den Hoorn nog een kleine kans om de nacompetitie te ontlopen. In het geval dat Den Hoorn zelf won en Nootdorp en HVV zouden verliezen zou Den Hoorn zich handhaven. Helaas kwam het niet zover voor de ploeg van Oscar Laguna Burgos. Ondanks dat Den Hoorn zelf met 1-0 won van Voorschoten’97, wonnen ook Nootdorp en HVV beide hun wedstrijden. Hierdoor verzekerde Nootdorp zich van nog een jaar in de eerste klasse en mag Den Hoorn zich gaan opmaken voor de nacompetitie. Aanstaande zaterdag staat al de eerste wedstrijd tegen VVGZ uit Zwijndrecht op het programma. De wedstrijd op sportpark Den Hoorn begint om 14:30 uur.

Voor DSVP stond zaterdag de thuiswedstrijd tegen Maense op het programma. De club uit Pijnacker kon zich bij een overwinning verzekeren van de derde periodetitel, maar kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Ondanks het gelijkspel, heeft DSVP zich toch geplaatst voor de nacompetitie. Het geluk was dat LMO, door een nederlaag tegen Reeuwijk, DSVP niet meer kon inhalen op de ranglijst. Hierdoor kreeg DSVP de vervangende periodetitel. Aanstaande zaterdag begint de nacompetitie voor de ploeg van trainer Alex van der Harst met een uitwedstrijd tegen Hillegersberg. De wedstrijd op sportpark Duivesteyn begint om 14:30 uur.