Afbeelding

Wippolder pakt overtuigend de tweede plaats

Algemeen

DELFT - Voor Wippolder stond afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen DSO op het programma. Bij een overwinning zou de derde periodetitel een feit zijn voor de ploeg van Mark Moen. Bij puntverlies van Die Haghe kon ook de tweede plaats nog worden gepakt op de laatste speeldag.

Omdat Wippolder vorige week verzuimde te winnen van Valken’68, kwam alles aan op deze laatste speeldag. Voor de wedstrijd werden Jordy Krassenburg, Ricardo van Heyst, Daley Uythof en Colin Venema namens de thuisploeg nog in het zonnetje gezet vanwege hun grote aantal duels in de hoofdmacht. Hierna vormde Wippolder een erehaag voor deze kersverse kampioen en kon de wedstrijd beginnen. Na een gemiste penalty na een half uur, was het toch Wippolder dat vlak voor de rust op voorsprong kwam via Lorenzo Dijksman. Na de rust kregen beide ploegen wat kansen, maar was het DSO dat na tien minuten op gelijke hoogte kwam via Timo Reinhardt. Wippolder raakte niet in paniek en maakte kort na de gelijkmaker de 2-1 via Joey Emmerink. Hierna ging DSO voor de gelijkmaker, maar was het Wippolder dat wederom via Joey Emmerink de wedstrijd in het slot gooide. Het werd hierna zelfs nog 4-1 via aanvoerder Daley Uythof. Door deze overwinning en door de nederlaag van Die Haghe pakt Wippolder de tweede plaats en de derde periodetitel. Hierdoor plaatst de ploeg van Mark Moen zich voor de nacompetitie, met om te beginnen zaterdag een wedstrijd tegen WNC uit Waardenburg.