Afbeelding

Voetbal aankomend weekend

Algemeen

DELFT - Voor de meeste regioteams zit het seizoen er inmiddels op, maar voor een aantal teams staat er dit weekend nog een hele belangrijke wedstrijd op het programma. De nacompetitie is voor sommige clubs een toetje na een mooi seizoen, maar sommige clubs hadden het juist liever ontlopen. Zo beginnen Wippolder, Den Hoorn en DSVP dit weekend aan de nacompetitie en speelt Ariston’80 al hun tweede wedstrijd.

Voor Ariston’80 begon de nacompetitie afgelopen dinsdag al met een uitwedstrijd tegen SVS uit Capelle aan den IJssel. In deze wedstrijd kwamen beide ploegen niet tot scoren en ook na verlenging werd er niet gescoord. De ploeg van trainer Martin de Graaf nam vervolgens de strafschoppen beter en gaat dus door in deze nacompetitie. Daarin is zaterdag Zwarte Pijl uit Rotterdam de tegenstander, wat geen onbekende is van Ariston’80. Dit seizoen speelde deze twee teams al twee keer tegen elkaar, waarvan Zwarte Pijl er één won. In Rotterdam werd het 1-1 en dus zal Ariston’80 deze derde ontmoeting graag willen winnen. De wedstrijd op sportpark De Venhoeve begint zaterdag om 14:30 uur. 

Voor Wippolder komt de nacompetitie op een goed moment. Na de klinkende 4-1 overwinning op kampioen DSO uit Zoetermeer hebben de mannen van trainer Mark Moen in ieder geval genoeg vertrouwen. Zaterdag begint Wippolder met een thuiswedstrijd tegen WNC uit Waardenburg, die 14e werden in de vierde divisie en dus spelen tegen degradatie. De wedstrijd op sportpark Pauwmolen begint zaterdag om 14:30 uur. 

Voor Den Hoorn is de nacompetitie een tegenvaller. De ploeg van trainer Oscar Laguna Burgos won vorige week weliswaar met 1-0 van Voorschoten’97, maar eindigde alsnog op de 11e plaats en speelt dus in de nacompetitie tegen degradatie. Aanstaande zaterdag spelen ze op eigen veld tegen VVGZ uit Zwijndrecht, die juist om promotie spelen. De wedstrijd op sportpark Den Hoorn begint zaterdag om 14:30 uur. 

Voor DSVP wacht ook een mooi toetje van het seizoen. Zij mogen via de nacompetitie proberen een tweedeklasser te worden, met om te beginnen een uitwedstrijd tegen Hillegersberg uit Rotterdam. Deze ploeg werd dit seizoen negende in de tweede klasse en speelt dus tegen degradatie. De wedstrijd op sportpark Duivesteyn begint zaterdag om 14:30 uur. 

Voor RKDEO begint de nacompetitie pas volgende week, met een wedstrijd tegen de winnaar van de wedstrijd Spartaan’20 - SVC’08. Voor de ploeg van trainer Wesley Epskamp zouden twee wedstrijden moeten volstaan om promotie naar de eerste klasse af te dwingen. De eventuele finaleronde zal plaatsvinden op zaterdag 17 juni.