Afbeelding

Delftse studenten werken aan de toekomst

Algemeen

DELFT - Om voor een duurzaam energie- en grondstofsysteem te zorgen, moet Nederland gebruik maken van alternatieve middelen als energiedrager. Het Eco-Runner Team en Formula Student Team van de TU Delft zullen op 13 en 14 juni op de Markt laten hoe zij dit doel willen bereiken.

Deze teams zijn beide projecten vanuit de TU Delft en zijn volledig gerund door studenten. Elk jaar ontwerpen en ontwikkelen studenten van beide teams een compleet nieuwe auto. Het Eco-Runner Team focust zich op een efficiënte waterstof stadsauto en het Formula Student Team focust zich op een elektrische auto in Formule 1 stijl. Op 13 juni is de Eco-Runner Science Fair, waarbij het team wordt uitgezwaaid naar hun wereldrecordpoging. Zij gaan eind juni naar Duitsland om minimaal 2056 kilometer te rijden op minder dan één kilo waterstof. Op de Markt in Delft zal de auto haar eerste openbare meters rijden. Dit evenement op 13 juni zal om 10:30 uur beginnen, waarna de Eco-Runner XIII tot 18:00 uur rondjes zal rijden op de Markt. 

Het Formula Student Team presenteert op 14 juni de eerste officiële meters van hun nieuwste model, de DUT23. Het team met jonge ingenieurs hebben gedurende het jaar gewerkt aan het ontwerpen en produceren van deze elektrische raceauto. Op 14 juni is het dus tijd om al het harde werken te vieren, voordat ze Europa in trekken. Het publiek is deze dag welkom vanaf 12:30 uur. Vervolgens wordt de DUT23 onthult en vinden er demonstraties plaats.