Afbeelding

Eco-Runner Team Delft onthult recordbrekende waterstofauto

Algemeen

DELFT - Elk jaar bouwt het Eco-Runner Team Delft een efficiëntere waterstofauto, maar dit jaar bouwden ze een auto welke ‘s werelds meest efficiënte waterstofauto ooit moet worden. Gisteravond werd de auto onthuld en hield het team tevens een paneldiscussie met onder andere Diederik Samson en Coby van der Linde. 

Dit jaar heeft het team de ambitie om het wereldrecord te verbreken voor de langste afstand ooit gereden door een waterstofauto zonder te tanken. Hiervoor moet er minimaal 2056 kilometer gereden worden op minder dan één kilo waterstof. Tijdens de paneldiscussie werd er gedebatteerd over belangrijke kwesties rondom waterstof en het gebruik van waterstof. Het panel ging vanuit verschillende invalshoeken in op de toepassingen van waterstof. Het team heeft laten zien dat het om Nederland duurzaam te maken belangrijk is om samen te werken.    

Na de paneldiscussie volgde de onthulling van de auto. Voor deze onthulling reed Bob van Dijk, een student van het Eco-Runner Team Delft, in het autootje het podium op. Hij lichtte vervolgens het unieke ontwerp van de auto toe waarbij de studenten hebben gekeken naar de beste balans tussen efficiëntie en robuustheid. Hierna namen de studenten het publiek mee naar het jaar 2050 in een virtual reality segment, waarbij twee teamleden hun visie op een duurzame toekomst lieten zien aan het publiek. Als afsluiting van het evenement deed Toyota, het autobedrijf met een waterstof personenauto op de markt, nog een laatste woord.