Eco-Runner Team Delft
Eco-Runner Team Delft

Eco-Runner Team Delft wint Eco-marathon

Algemeen

ASSEN - Met de auto van Amsterdam naar Griekenland en terug op één kilogram waterstof? Eco-Runner Team Delft laat zien dat het mogelijk is. Met een efficiëntie van 486 kilometer op 1m3 waterstof, wat neer komt op 5407 kilometer op één kilogram waterstof, hebben de 23 studenten van de TU Delft de Eco-marathon gewonnen en wisten ze de concurrentie ver achter zich te laten.

Op het TT Circuit Assen hadden de teams 4 pogingen om een zo goed mogelijk resultaat te neer te zetten. Ethan Kloppenburg, Chief Engineer: “Na wat testrondes wisten we donderdag aan het einde van de dag een fantastische poging neer te zetten.” Op de slotdag kwam de leidende positie van het Eco-Runner team eigenlijk niet meer in gevaar en wist het team de efficiëntie zelfs nog verder te verbeteren.

Eco-Runner Team Delft
Eco-Runner Team Delft is een zelfsturend team van studenten van de TU Delft. Sinds september is het huidige team bezig geweest met de Eco-Runner XII, de nieuwste waterstof aangedreven stadsauto. “Het hele team heeft hier een jaar lang naartoe geleefd en bloed zweet en tranen in de ontwikkeling van de auto gestopt. De overwinning is een kroon op dat harde werk en motiveert ons alleen maar meer om verder te gaan met het bouwen aan een innovatieve en duurzamere toekomst van mobiliteit”, aldus Team Manager Axel Stroeve.

Wereldrecordpoging
Het jaar zit er voor de Delftse studenten nog niet op. Over een maand hebben ze nog een wereldrecordpoging op de planning staan. Bij het RDW testcentrum, naast Lelystad Airport, willen ze kijken hoeveel kilometers ze kunnen rijden op één tank waterstof. Vorig jaar wist het team met een beperkte hoeveelheid waterstof van 350 gram bijna 1200 kilometer af te leggen. Het huidige team heeft het doel om dit te overtreffen.