Afbeelding
Foto:

Onthulling efficiëntste waterstofauto ooit

Algemeen

DELFT - Op 2 mei onthult het Eco-Runner Team Delft hun nieuwe waterstofauto in de aula van de TU Delft. Deze auto wordt naar verwachting de meest efficiënte waterstofauto ter wereld en is 100 keer zuiniger dan de huidige stadsauto. Het Eco-Runner Team Delft wil hiermee bijdragen aan een duurzame toekomst. 

Om ervoor te zorgen dat Nederland in 2050 een duurzaam energie- en grondstofsysteem heeft, moet Nederland gebruik maken van alternatieve middelen als energiedrager, zoals waterstof. Steeds meer mensen zien de potentie van waterstof en het team zal op het evenement gaan uitleggen welke rol waterstof precies gaat spelen en hoe haalbaar het is. Het Eco-Runner Team Delft ontwerpen en ontwikkelen in een jaarlijks terugkerend project binnen een jaar een compleet nieuwe en efficiënte waterstof aangedreven auto. Dit jaar is er de ambitie om het wereldrecord te verbreken voor de langste afstand ooit gereden met een waterstofauto zonder te tanken. Dat record staat nu op 2056 kilometer met minder dan één kilo waterstof.

Tijdens de onthulling van de Eco-Runner XIII zal ook toegelicht worden hoe ze het wereldrecord denken te gaan verbreken. Hiernaast zal er ook een paneldiscussie gehouden worden over de toepasbaarheid van waterstof en hoe dit onze toekomst kan beïnvloeden. Het evenement vindt plaats op dinsdag 2 mei om 19:00 uur in de aula van de TU Delft en is toegankelijk voor publiek. 

Voor meer informatie kun je terecht op www.ecorunner.nl