Het team is beretrots op hun prestatie (foto: Shell)
Het team is beretrots op hun prestatie (foto: Shell) Foto: shell

Delfts studententeam behaalt podiumplek

advertenties

Het Eco-Runner Team Delft van TU Delft heeft met hun zelfontwikkelde voertuig tijdens Shell Eco-marathon in Londen de derde plek weten te bemachtigen in de categorie Prototype.

Het hyperzuinige, op waterstof rijdende voertuig legde 684 kilometer af op 1 m³ waterstof. Dit is te vergelijken met een rit van Amsterdam naar het zuidelijkste puntje van Italië op slechts 1 liter brandstof. Team Apollo Delft van Hogeschool Delft eindigde als 28e in hun categorie.

Trots
In het Queen Elizabeth Olympic Park in Londen zette het Eco-Runner Team een indrukwekkend resultaat neer tijdens de Europese editie van Shell Eco-marathon. Daarnaast sleepten zij de Vehicle Design Prototype Award binnen voor het innovatieve design van hun voertuig.
Teamcaptain Joel Croese vertelt vol trots: "Wij zijn ontzettend tevreden met het behalen van de derde plek! Gezien iedereen er veel tijd en moeite in heeft gestoken is dit een fantastisch gevoel. Het jaar kende ups en downs maar heeft onze passie voor duurzaamheid, in combinatie met theoretische kennis opgedaan aan de TU Delft, samengevoegd tot een praktisch en geslaagd geheel: ons voertuig 'Ecorunner 8'. We kijken terug op een extreem leerzaam jaar en hopen dat we mensen hebben kunnen inspireren om na te denken over het gebruik van alternatieve energiebronnen."

Wedstrijd
Voor deze internationale wedstrijd ontwierpen talentvolle jongeren van middelbare scholen, hogescholen en universiteiten een innovatief en energiezuinig voertuig om mee te rijden tijdens de wedstrijd die van 5 tot en met 8 juli plaatsvond in Londen. In totaal gingen 150 teams – waarvan elf Nederlandse – de strijd aan om met hun zelfontwikkelde voertuigen zo efficiënt mogelijk de finish te behalen tijdens de 33ste editie van Shell Eco-marathon Europa.