Afbeelding

TU Hydro Motion Team onthult nieuwste waterstofboot

Algemeen

DELFT - Het TU Delft Hydro Motion Team heeft gisteren hun nieuwe vliegende waterstofboot gepresenteerd. Het studententeam bestaat uit 23 ambitieuze studenten die een boot aangedreven door waterstof ontwerpen en bouwen in slechts één jaar tijd. Het team wil klimaatuitdagingen aanpakken door de grenzen van duurzame technologie te verleggen.

Het studententeam is in augustus begonnen met het ontwerpen van deze nieuwste waterstofboot. Na de presentatie van hun ontwerp in december, konden ze beginnen met de productie. Uiteindelijk hebben ze hun ontwerp in slechts vier maanden geproduceerd. Door dit jaar een lichtere en efficiëntere boot te maken dan vorig jaar kan de waterstof efficiënter gebruikt worden. Elk jaar worden nieuwe duurzame technologieën verkend en geïmplementeerd met de kennis en hulp van experts met het oog op één doel: wereldkampioen worden in Monaco. In Monaco vindt van 3 tot en met 8 juli de Monaco Energy Boat Challenge plaats. Het TU Delft Hydro Motion Team hoopt hier uit te blinken in uithoudingsvermogen, snelheid en wendbaarheid.  

De onthulling werd gister gedaan door John Williams, die de boot heeft gedoopt om het succes te wensen in Monaco. John Williams zet zich, net als het studententeam, in om mensen samen te laten werken aan een duurzame toekomst. Hij is energietrainer en werkt samen met voetbalclubs, met als doel de voetbalclubs te laten verduurzamen. Na deze onthulling kan het team de boot gaan testen en zich voorbereiden op de Monaco Energy Boat Challenge.