Op zondag genoten ruim 1200 mensen van de openlucht bioscoop.
Op zondag genoten ruim 1200 mensen van de openlucht bioscoop.

Stichting Leven in Delft organiseert feestelijke activiteiten

Algemeen

DELFT - Afgelopen weekend organiseerde Delftse studenten van DSC verschillende feestelijke activiteiten voor de stad ter ere van het 35e lustrum wat ze dit jaar vieren. De activiteiten vonden op vrijdag en zaterdag plaats en er was grote belangstelling van de inwoners van Delft!

Vrijdagavond begon het weekend met een museumnacht, waar bezoekers het pand van het DSC van binnen konden bekijken en verhalen konden horen. Deze verhalen konden bijvoorbeeld gaan over de rol van de studenten van het DSC tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op zaterdag toonde veel inwoners interesse in de innovaties van de diverse Dreamteams van de TU Delft. Studenten legden uit hoe je in de toekomst in een half uur van Amsterdam naar Parijs reist in de hyperloop, hoe er elk jaar wedstrijden worden gereden in door studenten gebouwde elektrische raceauto’s of hoe vliegen op waterstof misschien wel de toekomst wordt. Ook konden mensen heerlijke hapjes en drankjes halen bij de lokale foodkraampjes en genieten van de muziek van bandjes met studenten en Delftenaren. Op zondag genoten ruim 1200 mensen onder het genot van een ijsje en een kopje koffie van kinderfilms ‘De Gelaarsde Kat’ en ‘Grease’ tijdens de openlucht bioscoop.

Heb je de innovaties gemist? Kom dan op dinsdag 13 en woensdag 14 juni in de middag naar de Markt! Op dinsdag 13 juni is daar het Eco-Runner Team en op woensdag 14 juni is het Formula Student Team Delft aanwezig.