Afbeelding

Studententeam TU Delft werkt met Project MARCH aan een exoskelet

Algemeen

DELFT - Project MARCH is een studententeam van de TU Delft dat bestaat uit 27 studenten die een jaar lang werken aan dit project. Ieder jaar ontwikkelt Project MARCH een exoskelet voor iemand met een dwarslaesie. Wendel Postma (23) vertelt over zijn ervaringen.

Wendel heeft zijn bachelor Industrieel Ontwerpen afgerond aan de TU Delft en zet zich dit jaar in als Chef Engineer van Project MARCH. Hij is hierin verantwoordelijk voor de technische kwaliteit van het exoskelet. Het team bouwt in een jaar tijd een exoskelet voor iemand met een dwarslaesie wat een gemotoriseerd robotisch pak is. Door dit exoskelet maken ze het mogelijk om iemand met een dwarslaesie weer te laten opstaan en lopen. “Het bijzondere aan werken in dit team is dat je in één jaar tijd een hele ontwerpcyclus doorloopt. Van ideeën genereren naar concepten tekenen en van bouwen naar echt testen in de buitenwereld. In het bedrijfsleven is dit een proces van meerdere jaren, maar omdat wij als studenten niet alle tijd hebben om onze studie opzij te zetten proberen wij het allemaal in één jaar”, aldus Wendel. 

De visie van het project is om door middel van technologie de levenskwaliteit van mensen met een dwarslaesie te verbeteren. Het gehele team werkt samen naar hetzelfde doel, waardoor iedereen gemotiveerd is. Wel is het project voor het studententeam een hele andere ervaring dan studeren. “Omdat je door veel verschillende fases heen loopt in de hele ontwerpcyclus, kom je veel problemen tegen. Je leert heel erg veel in een jaar, maar het is ook heel hard werken.” Op 21 juli 202 zal Project MARCH VIII voor groot publiek tonen wat zij in een jaar tijd bereikt hebben.