"Delft west-side represent"     (Foto: Koos Bommelé)
"Delft west-side represent" (Foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Hemd van het lijf: Titus Leeuw

Algemeen Hemd van het lijf

Miauw, oftewel Titus Leeuw (49), is een kunstenaar uit Delft. Van 12 april t/m 23 mei is zijn expositie te zien in het Stadskantoor Delft.

Waarom hier op de foto?
Ik heb hier sinds 12 april een expositie in het Stadskantoor in Delft. Het is mijn eerste expositie met ongeveer 20 werken. Hier sta ik voor een van mijn werken uit deze expositie.

Waar komt de naam ‘Miauw’ vandaan?
Ik wilde mijn bedrijf op een speelse manier oprichten. Omdat mijn achternaam Leeuw is kwam ik op Miauw. Ik koos die naam om mezelf er ook aan te herinneren dat het ook leuk mag zijn.

Kun je uitleggen wat voor kunstenaar jij bent?
Eigenlijk noem ik mezelf geen kunstenaar. Misschien heb ik daar een ouderwets beeld bij, maar ik denk dat een kunstenaar met nog meer eigenheid dingen maakt dan ik. Ik bewerk beelden uit de kunst met een knipoog en noem mezelf daarom liever een creatieveling of een ontwerper.

Hoe en wanneer ben je ooit begonnen met deze vorm van kunst?
Ik heb een opleiding Communicatie en Multimedia Design gedaan, waardoor ik altijd wel een beetje met beeld bezig ben geweest. Daarna ben ik nog wat blijven fotoshoppen en toen bewerkte ik voor de grap een paar meesterwerken. Die bleek ik te kunnen verkopen via winkels en online. Dus ik begon met het drukken van ansichtkaarten en nu sta ik hier met mijn eigen expositie. 

Wat hoop jij te bereiken met de expositie ‘Miauw’?
Ik hoop vooral een glimlach te ontlokken bij de mensen die mijn expositie komen bekijken. Ik vind het zelf gewoon heel leuk dat ik mensen kan bereiken op deze manier.

Heb je wel eens negatieve reacties gekregen op bewerkingen van meesterwerken?
Ja dat is wel eens gebeurd. Ik klopte een keer aan bij het Mauritshuis met een ontwerp van een ansichtkaart op maat die ze daar konden verkopen. Toen liet de contactpersoon wel merken dat ze dat ‘not done’ vonden. Ze vonden het niet zo tof om met bestaande meesterwerken te gaan knippen en plakken.

Wat wil je ooit nog bereiken op het gebied van kunst?
Ik zou het tof vinden als ik mijn werk nog meer kan verkopen aan blije klanten. Ik denk dat ik mijn werk op meerdere manieren onder de aandacht kan brengen, bijvoorbeeld door mond-tot-mondreclame en door meer exposities te organiseren!

Als burgemeester van Delft...
Zou ik Miauw een coole opdracht geven voor bijvoorbeeld een groot Delfts werk op maat.