Marlies Ruigrok
Marlies Ruigrok

Hemd van het Lijf: Marlies Ruigrok

Algemeen Hemd van het lijf

Marlies Ruigrok (32) is een zangeres en theatermaker uit Delft. Vorige week kwam haar eerste single uit en op 14 april brengt ze haar debuut EP uit.

Waarom hier op de foto?
Dit is de coverfoto van mijn aankomende EP ‘Papel’ die op 14 april uitkomt.

Wanneer ben je erachter gekomen dat je iets wilde doen met muziek en theater?
Dat was aan het einde van de middelbare school. Voor die tijd was ik meer bezig met sporten, maar op de middelbare school ben ik begonnen met toneelspelen. Aan het einde van de middelbare school wist ik zeker dat ik iets met muziek wilde doen.

Vorige week kwam je eerste single ‘Ze danst’ uit. Kun je uitleggen waar dit nummer over gaat?
Eigenlijk is het een pleidooi om vrijuit te dansen, dansen als een soort houvast. Als je echt vol overgave wilt dansen, vraagt dat veel vrijheid. Dit nummer gaat eigenlijk over het verlangen naar die vrijheid, om echt zonder schaamte te kunnen dansen.

Hoe waren de reacties op het nummer tot nu toe?
Ik heb heel veel leuke reacties gekregen. Het nummer is ook al op de radio geweest, onder andere bij NPO Radio 5. Wat ik leuk vind om te horen, is dat mensen het eigenzinnig en authentiek vinden.

Op 14 april komt je EP ‘Papel’ uit. Wat kunnen we hiervan verwachten?
Eigenlijk in het verlengde van ‘Ze danst’. Het zijn totaal vijf nummers, waarvan vier Nederlandse nummers en één Spaans nummer. Het is een soort theatrale popmuziek. De titel ‘Papel’ is een verwijzing naar de gekleurde slingers van crêpepapier in Mexico. Ze hangen deze slingers op om kleur aan het leven te geven. Deze gedachte heb ik meegenomen in mijn EP.

Wat is voor jou tot nu toe het hoogtepunt in je carrière?
Mijn aankomende EP. Het is heel erg mooi geworden. Naast de muziek heb ik bij al mijn liedjes, in samenwerking met een fotograaf, foto’s gemaakt die mede het verhaal van het lied vertellen. Dus de EP bestaat uit muziek, tekst, fotografie en kleuren en daarmee geef ik mijn kleur aan het leven.

Wat hoop je in de toekomst nog te bereiken?
Ik hoop dat mijn EP goede reacties krijgt en dat mijn (pre)releaseshow goed bezocht wordt. Deze vindt plaats op zondag 9 april in HAL015 in Delft. Tickets zijn te koop via de website van het Rietveld theater of via linktr.ee/marliesruigrok.

Als burgemeester van Delft...
Zou ik de binnenstad groener maken en meer subsidie en betrokkenheid bieden aan creatieve makers in Delft.