Popdelft Music Awards 2022 (Foto: Erwin van Tongeren)
Popdelft Music Awards 2022 (Foto: Erwin van Tongeren)

Hemd van het Lijf: Jeanna Vuijk

Algemeen Hemd van het lijf

Jeanna Vuijk (22) is een opkomende zangeres uit Delft. Ze gaf tijdens Popdelft XXL een geweldig optreden.

Waarom hier op de foto?
Deze foto is gemaakt tijdens de Popdelft Music Awards in Theater de Veste. Dit was een show met allemaal Delftse artiesten, dat was echt geweldig.

Hoe ben je ooit begonnen met zingen?
Zolang ik weet zing ik al, bijvoorbeeld in de auto. Ook hebben mijn ouders een verleden in de muziek en is een oude tante van mij professioneel operazangeres geweest. Het zit dus wel in de familie. In 2018 ben ik echt gaan schrijven en eigen muziek gaan maken.

Waarom ben je muziek gaan maken?
Ik wilde graag mijn gevoelens uiten, maar gedichten schrijven vond ik niet echt iets voor mij. Omdat ik zelf veel muziek luister, ben ik gaan proberen zelf een nummer te schrijven. Toen ben ik in 2020 begonnen met nummers opnemen.

Wat voor soort liedjes maak je?
Ik schrijf Engelstalige nummers, maar ik zou ook open staan voor Nederlandstalige nummers. Meestal schrijf ik gewoon over dingen die in mijn hoofd rondzweven en opkomen. Dit komt eigenlijk omdat ik in de coronatijd ben begonnen met schrijven en opnemen. Dan verveel je je wel eens en toen ben ik gaan schrijven. Ik schrijf tegenwoordig wel iets meer over dingen die gebeuren.

Wat vind je het mooiste aan muziek?
Wat ik het mooiste vind aan muziek is dat mensen zelf hun verhaal erin kunnen vinden. Dus eigenlijk dat andere mensen hun eigen verhaal in mijn nummers kunnen vinden. Dat heb ik zelf ook als ik naar een nummer luister.

Waar ben je het meest trots op tot nu toe?
Dat ik tot nu toe al grote stappen gemaakt heb en altijd blijf doorzetten. Ook ben ik trots op de optredens bij de Popdelft Music Awards in Theater de Veste en Popdelft XXL bij Lijm & Cultuur.

Wat zijn de plannen in de toekomst?
Mijn ultieme doel is internationaal, maar voor nu focus ik me op Nederland. Ik ben bezig aan mijn nieuwe EP die ik volgend jaar wil uitbrengen, in samenwerking met met Vince van Reeken, voormalig toetsenist Di-Rect.

Als burgemeester van Delft...
Zou ik een eigen poppodium bouwen waar iedereen uit Nederland naartoe komt, zoals bijvoorbeeld het Paard in Den Haag en de Melkweg in Amsterdam.

Wil je meer weten over Jeanna of ben je benieuwd naar haar muziek? Kijk dan even op www.jeannavuijk.com.