Foto: Koos Bommelé
Foto: Koos Bommelé

Hemd van het Lijf: Brittney Geurts

Algemeen Hemd van het lijf

Op 12 augustus, tijdens volle maan, organiseert Brittney (19) samen met Stichting STAD hippiefestival Starseeds voor jongeren in Delft.

Waarom hier op de foto?
“Op dit terrein van windsurfschool Plané in Delftse Hout vindt vrijdag vanaf 13.00 uur Starseeds plaats.”

Wat is Starseeds?
“Een spiritueel hippiefestival. Het gaat om verbinding met de natuur, elkaar en onszelf. Het wordt een dag waarop we mindful bezig zijn. Ik focus mij op jongeren van 18 tot en met 26 jaar, maar iedereen is welkom. Een kaartje van 11,11 euro is te koop via de Instagram-pagina @sta.rseeds.”

Wat kunnen we verwachten?
“We hebben een grote groepsmeditatiesessie en gaan met elkaar mantra’s zingen. Er is een kampvuur onder de volle maan, live muziek, een foodtruck en kraampjes waar je bijvoorbeeld edelstenen kunt kopen. Ik wil laten zien wat mediteren en mindfulness kan doen. Ik wil een dag in liefde en vrede spenderen en met elkaar genieten van de dag. Je hoeft geen ervaring te hebben met meditatie, wat ik vooral vraag is dat je het een kans geeft “

Hoe ben je op het idee gekomen dit te organiseren?
“Ik las een boek  over evenementen die plaatsvonden in de hippietijd, waarbij grote groepen mensen samenkwamen in het teken van liefde en vrede. Het lijkt me mooi om dat ook te doen in Delft.”

Hoe helpt stichting STAD jou?
“Jongerenprojectbegeleider Mike Verlaan van STAD Delft begeleidt mij met dit project. Samen doorlopen wij de stappen om van mijn idee werkelijkheid te maken.”

Hoe ben jij zelf geïnspireerd geraakt door de hippietijd?
“Een aantal jaren geleden ontmoette ik mijn beste vriendin, die is opgegroeid met spiritualiteit en de hippie lifestyle. Toen raakte ik daar ook bekend mee. Ik voelde me zo thuis in die wereld dat ik mezelf als moderne hippie ben gaan zien.”

Wat heeft die nieuwe lifestyle jou gebracht?
“Ik vind het belangrijk om aardig te zijn tegen mensen, ook tegen vreemden. We hebben allemaal onze eigen dingen om mee te dealen, dan heb je niet ook nog een vreemd persoon nodig die onaardig tegen je is. Door mijn interesse in de hippietijd ben ik ook bekender geraakt met spiritualiteit, yoga en meditatie. In het verleden heb ik te maken gehad met een depressie. Spiritualiteit heeft mij geholpen daar bovenop te komen. Ik zit nu veel beter in mijn vel, doordat ik de verbinding met mezelf heb gevonden.”

Wat zou je doen als je burgemeester was?
“Uiteraard zou ik iedereen aanraden om naar Starseeds te komen. Ook zou ik heel stereotypisch overal bloemen ophangen om Delft op te vrolijken.”