Foto: Ben Houdijk
Foto: Ben Houdijk

Hemd van het Lijf: Sander Hoogendoorn

Algemeen

Sander Hoogendoorn (34) is een radio-dj uit Delft. Momenteel maakt hij een avondprogramma op Radio Veronica.

Waarom hier op de foto?
Deze foto is genomen in een platenwinkel. Ik hou van muziek en ik ben dj. Muziek is mijn vak, liefde en passie. Eigenlijk is muziek alles! Daarom had deze foto op geen andere plek genomen kunnen worden dan hier.

Hoe kwam je erachter dat je iets wilde doen met radio?
Dat kwam door mijn opa. Hij werkte bij de ouderenomroep van Delft, dat was onderdeel van de RAZO. Hij draaide muziek voor mensen in verzorgingshuizen, zoals de Bieslandhof. Mijn opa heeft mij toen een keer de studio laten zien van de ziekenomroep, voor mensen die echt in het ziekenhuis liggen. Toen was ik verkocht.

Hoe en waar ben je ooit begonnen met radio maken?
Bij de RAZO in Delft. Ik was 16 toen ik de techniek voor programma’s mocht doen. Op een gegeven moment mocht ik daar ook een programma presenteren, toen was ik ook echt te horen. Daarna ben ik bij de Stadsradio Delft terecht gekomen, ook als technicus en later mocht ik ook mijn eigen programma maken. Toen kon ik vlieguren maken.

Wat doe je tegenwoordig?
Ik heb tien jaar bij 3FM gewerkt, waar ik alle programma’s wel eens gedaan heb. Vanaf begin oktober zit ik bij Radio Veronica waar ik van maandag tot en met donderdag een avondprogramma maak tussen zes en negen! Dat vind ik heel tof, omdat ik mensen een soort vriend kan zijn voor mensen die ‘s avonds nog iets moeten doen.

Heb jij een voorbeeld in de radiowereld en waarom?
Ik heb eigenlijk drie voorbeelden: Giel Beelen, Rob Stenders en Sander Lantinga. Het zijn alle drie super eigenwijze radiomakers die het altijd net weer even anders doen. Dat heeft mij altijd al heel erg geïnspireerd om een eigen style te vinden. Als laatste is mijn opa ook mijn grote voorbeeld!  

Kun je een hoogtepunt noemen uit je carrière?
Ik heb in 2017 voor het eerst in het glazen huis gezeten, dat was echt te gek. Ook heb ik vier jaar lang de ochtendshow gedaan bij 3FM, wat ook echt super vet was.

Waar ben je het meest trots op tijdens je carrière?
Tijdens corona hebben wij op 180 verschillende radiozenders vanuit heel de wereld tegelijkertijd ‘You’II Never Walk Alone’ laten horen. Dit is bij ons in de show begonnen en uiteindelijk heb ik daar het ‘Radiomoment van het Jaar’ mee gewonnen in 2020. Dat was iets heel bijzonders.

Als burgemeester van Delft...
Zou ik alle muzikale en sportieve evenementen heel veel geld geven zodat er bijvoorbeeld elk jaar een vette editie van Westerpop kan zijn en dat de Golden Tenloop gewoon ieder jaar is en zich misschien uitbreid!