Afbeelding

Een nieuw uniek evenement in Delft!

sport

DELFT - Zondag 23 oktober staat er een uniek evenement op het programma in Delft. Na eerdere edities in onder andere Breda, Groningen, Rotterdam en Den Haag vindt de KLM Urban Trail nu plaats in Delft! Dit is een compleet verzorgd evenement. “Wat dit evenement echt bijzonder maakt zijn de bezienswaardigheden op de route”, vertelt projectmanager Bas de Greef.

De KLM Urban Trail Series is een populair loopconcept in Nederland waarbij verschillende binnensteden op een sportieve en leuke manier ontdekt worden. De route gaat niet over normale rechte wegen, maar je loopt onder andere door gebouwen, theaters, stadions en steegjes. “Onderweg gaan de deelnemers niet alleen langs kenmerkende gebouwen, maar rennen ze er ook dwars doorheen! Voor deze eerste editie stellen maar liefst 15 gebouwen hun deuren open”, aldus Bas de Greef. Je kunt je inschrijven voor de korte route van 5 kilometer of voor de lange route van ongeveer 10 kilometer. Als je graag met een groep vrienden of vriendinnen mee wilt doen, kun je ook kiezen voor een groepsinschrijving. Je kunt dan gemakkelijk alle deelnemers van je team aanmelden en tegelijk starten tijdens de loop! 

Tijdens de KLM Urban Trail Series kom je langs een paar unieke locaties! Tijdens het evenement ontdek je wat Delft allemaal te bieden heeft. De start en finish vinden plaats bij X TU. Na de start begint het parcours met in totaal 19 bezienswaardigheden! Enkele bijzondere bezienswaardigheden zijn de Oostpoort, het Blauwe Hart, de Sint Sebastiaansbrug en het Stadskantoor. De Oostpoort is de enige stadspoort die is overgebleven en is geopend rond 1400. Het Blauwe Hart is een kunstwerk wat dateert uit 1998 en verwijst naar het technische hart van Delft. De Sint Sebastiaansbrug is één van de twee bekendste bruggen van Delft. De brug is in 1963 geopend en is in 2020 vernieuwd. Naast deze unieke bezienswaardigheden is er natuurlijk nog veel meer te zien van het prachtige Delft. 

De deelnemers zullen vertrekken in verschillende waves. Dit wordt gedaan om alle deelnemers in alle comfort door Delft te laten lopen. Het evenemententerrein is zondag vanaf 08.30 uur geopend. Vanaf dat moment kunnen de deelnemers hun nummers afhalen, is de catering open, start de muziek en is de tassenafgifte open. De tassenafgifte is tot 13.00 uur geopend. Vanaf 09.30 uur beginnen de deelnemers aan de loop. De laatste wave start om 10.30 uur. Onderweg wordt er voor support en entertainment gezorgd. De planning is dat rond 12.30 uur de laatste deelnemer zal finishen. Na afloop ontvangen de deelnemers een tasje met drinks & bites en een welverdiende medaille!    

Wil jij nou komen kijken bij deze ontdekkingstocht in Delft? Dat kan! De KLM Urban Trail Delft is een toegankelijk evenement, waarbij het niet om snelheid of winnen gaat maar om plezier! Er is genoeg ruimte en tijd voor een foto, een praatje of om de highlights van het parcours te ontdekken. Voor meer informatie over het programma, het evenement en het parcours ga je naar www.delfturbantrail.nl.