Foto: Luka de Kruijf
Foto: Luka de Kruijf

Allereerste KLM Urban Trail in Delft!

sport

DELFT - Op zondag 23 oktober is het tijd voor de allereerste KLM Urban Trail Delft. Loop een bijzondere Fun Run van 5 of 10 kilometer door de binnenstad. Onderweg loop je niet alleen langs iconische gebouwen, je rent er ook dwars doorheen. Trommel je loopmaatjes op en schrijf je in voor deze unieke ontdekkingstocht in eigen stad.

De KLM Urban Trail is een unieke loopervaring door de stad. “Het unieke eraan is dat je een stad gaat verkennen tijdens een loop”, aldus de organisatie. “Het is een bijzondere ontdekkingstocht waar sportiviteit, cultuur en architectuur samenkomen.” Met afstanden van 5 en 10 kilometer is de KLM Urban Trail een relatief laagdrempelige loop. “Wat vooral leuk is, is dat er een hele hoop locaties op het parcours zitten waar je letterlijk doorheen loopt. Het is dus ook echt een Fun Run, niet een wedstrijd waar de beste tijd het doel is. Je komt op locaties waar je anders niet of nauwelijks binnenkomt. Deze gebouwen stellen voor de Urban Trail eenmalig hun deuren open, speciaal voor hardlopers. Vaak zijn het kerken, stadhuizen, theaters, steegjes, musea en overige prachtige historische gebouwen.” De loop wordt in de ochtend georganiseerd, om de stad nog in ‘rust’ te kunnen ontdekken. Na afloop ontvang je een medaille en ontbijtpakket.  

Aan de KLM Urban Trail doen veel mensen uit de eigen stad mee, maar ook van buiten de regio. “Enerzijds is het voor inwoners leuk om de eigen stad eens op een andere manier te zien, anderzijds zijn er veel mensen van buitenaf die op een bijzondere manier kennis willen maken met een voor hen nieuwe omgeving.”

Inschrijven kan via www.delfturbantrail.nl. Hier vind je bovendien informatie over het parcours.

!