Foto: Diginaat
Foto: Diginaat

Popronde is terug in Delft!

Algemeen

DELFT - Het grootste rondreizende muziekfestival van Nederland strijkt dit jaar weer neer in het centrum van Delft. Meer dan 25 van de meest talentvolle acts van dit moment geven acte de presence op 22 september. En het kan deze editie weer zoals we gewend zijn: gratis toegankelijk voor iedereen met optredens door de hele binnenstad. Ontdek jouw nieuwe favoriete act tijdens de rondvaartbootsessies, tussen de platen bij Plexus, ‘gewoon’ bij STECK, je favoriete stamkroeg of juist een plek waar je nog nooit eerder geweest bent.

De Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland. Vanaf zaterdag 10 september tot en met zaterdag 3 december reizen de 99 geselecteerde acts langs 42 steden door het hele land. Singer/songwriters, rappers, rockers en producers, de Popronde is niet aan een muziekstijl gebonden en alle concerten zijn gratis toegankelijk. Popronde vindt in Delft plaats op 22 september vanaf 17.00 uur. Meer dan 25 acts presenteren zich bij de 14 deelnemende locaties. De deelnemende locaties vormen de etalage voor de meest talentvolle muzikanten van het moment, die in de voetstappen treden van oud-deelnemers als Kensington, Racoon, De Staat, Chef’Special, Rondé, My Baby, Wies, Froukje en Meau.

Poppodia voor een dag
Tijdens de Popronde vormen diverse locaties in het centrum van de stad een etalage voor opkomend Nederlands talent. Naast cafés en poppodia fungeren bijvoorbeeld ook platenzaak en rondvaartboot als podia. In Delft zijn er dit jaar 14 locaties die als podium dienen voor meer dan 25 acts. Dit levert intieme en bijzondere concerten op en door de compactheid van het centrum kan je op één avond heel veel nieuw talent ontdekken. Wil je het iets rustiger aandoen? Dat kan natuurlijk ook: er zijn ook locaties met een bijna avondvullend programma op zichzelf of een mooie afwisseling met de deelnemende buren. De Kromstraat is hier een voorbeeld van maar ook te voet tussen de Gist, Wolbodo en de Ruif kom je een hele mooie mix van pop tot punk, R&B, Indie en van alles ertussenin tegen. Voor het hardere en experimentele werk duik je in de kelder van de Koornbeurs. Kortom: voor ieder wat wils. Nog even knallend afsluiten? Kom dan naar de afterparty bij Wolbodo vanaf 00.15 uur.

Voorkeur
Je kunt je alvast inlezen en -luisteren over de acts via de website van de Popronde en afspeellijst op Spotify om jouw ideale programma samen te stellen. Een programmaboekje kan je van te voren ophalen bij de deelnemende locaties. Of je gebruikt de handige timesquare-app. Op de avond zelf is de infostand dit jaar te vinden bij op de Markt bij café de Engel. Hier kan je langskomen voor informatie, tips over het programma of een gezellig praatje. Alles concerten zijn gratis toegankelijk.

Het volledige programma vind je op de website www.popronde.nl/steden/delft