<p>De band Power to the Pipo vaart met explosieve en groovy jazzfunk muziek op de rondvaartboot door de Delftse grachten (Foto: Teis Albers)</p>

De band Power to the Pipo vaart met explosieve en groovy jazzfunk muziek op de rondvaartboot door de Delftse grachten (Foto: Teis Albers)

(Foto: )

Knapsack maakt eerste wereldse namen bekend

DELFT - De organisatie van het Delftse festival kondigde eerder al de mobiele en creatieve derde editie aan; Knapsack Op de gracht. Maar welke acts stappen er op 10 en 11 juli allemaal aan boord van de verschillende boten, tuktuks en de paardentram? Onder andere Power to the Pipo, Son de Aqui, Bob Spanish, Tjerk & Liquid Sunshine en Aymar Torres zijn van de partij.

Dit jaar valt het lokale en regionale karakter van de wereldse programmering op. Knapsack Festival biedt sinds 2019 podia aan acts met diverse culturele achtergronden en laat de bezoeker zo een wereldreis maken in Delft. Omdat veel artiesten uit eigen stad en omliggende gemeentes afgelopen jaar weinig hebben kunnen spelen, kiest Knapsack graag samen met hen het ruime sop. “Delft heeft zoveel werelds talent, wat dacht je bijvoorbeeld van Midas Ghijssels, Ronald Snijders, Doc Curran, Luca Warmer en Mr Mozaic?”, zegt mede-organisator Fennie Kostense. Voor alle wereldse genres en stijlen is ruimte in de Prinsenstad. Ook de samenwerking met collega-festivals Delft Chamber Music Festival, Jazz Festival Delft en Popronde Delft draagt bij aan het rijke programma. Zo treden bijvoorbeeld ook Le Motat, KY en Jessy Yasmeen op. Natuurlijk is hiermee nog niet het gehele programma bekendgemaakt.

Meer berichten