Popronde Delft (Foto: Koos Bommelé)
Popronde Delft (Foto: Koos Bommelé)

Door de lens van Koos: Popronde Delft

Algemeen

DELFT - Donderdag 31 maart vond de Popronde in Delft weer plaats. Tijdens het rondreizend festival was onze fotograaf Koos Bommelé aanwezig om de gezellige avond vast te leggen op beeld. Benieuwd naar de foto’s? Ga dan naar www.delftopzondag.nl 

Op wel negen verschillende locaties traden bandjes op. Denk aan cafés en rondvaartboten. Bandjes, artiesten en koren uit het hele land kregen de kans om zichzelf te laten horen. Ook kregen de inwoners van Delft de kans om nieuwe muziek te ontdekken. Voor iedere verkochte ticket doneerde Popwaarts het bedrag aan een organisatie die zich inzet voor Oekraïne. 

Rondreizend festival
Popronde is een rondreizend festival in Nederland. In verschillende steden, onder andere Delft, treden er op verschillende locaties bandjes, artiesten en koren op. Vanwege de coronamaatregelen heeft het vorig jaar niet door kunnen gaan, maar dit jaar werd Delft op zijn kop gezet door spectaculaire acts. Van 18.00 uur tot 00.30 uur konden de Delftenaren genieten van een fantastische avond die bestond uit muziek, plezier en lekker drankjes en hapjes. Net als vanouds. Voor 5 euro kon je een passe-partout kopen die je toegang gaf tot alle locaties.

Verschillende acts
De acts waren zo gevarieerd dat er voor iedereen wel wat leuks tussen zat, van klassiek tot punk, het was allemaal te beleven. Ruim 25 acts traden er donderdagavond op op verschillende plekken in de binnenstad.

In The Studenthotel traden Graeme James, Son de Aqui e Lucky Blue op. In Cafe De Engel traden Stella, Josephine Odhil en Loupe op. En in het Rietveldtheater waren Honingbeer. SOME en Power of the Pipo te bewonderen. Benieuwd naar wie er nog meer optraden op die avond? Kijk dan op /www.popronde.nl/steden/delft2021/2021