Afbeelding

Wat te doen in de buurt van Delft

Partnerbijdrage

Een dagje Delft met allerlei activiteiten en bezienswaardigheden voor jong en oud levert een verrassend en vermakelijk uitje op voor het hele gezin. Musea, winkels, horeca, de gezellig drukke straten en pleinen en de groene omgeving, we sommen een aantal tips op voor een dagje Delft. 

Voor gezinnen met jonge(re) kinderen: Avontura

Ga op zoek naar pretpark korting voor de binnenspeeltuin Avontura, gevestigd in vier voormalige winkelpanden aan meubelboulevard Leeuwenstein. Kinderen van 0 tot 12 jaar oud kunnen hier de hele dag ravotten. Weten ze niet wat deze ouderwetse uitdrukking inhoudt, dan komen ze daar vanzelf achter in Avontura!

In de binnenstad

Delft staat bekend om zijn aanbod van diverse hippe horeca en winkeltjes. De straten, pleinen en grachten vormen een pittoresk decor waar tussen het shoppen en rondkijken door allerlei imposante bouwwerken zich aandienen. Niet te missen zijn de Nieuwe Kerk en de Oude Kerk, waar diverse beroemdheden hun laatste rustplaats hebben. De Oude Kerk heeft de bijnaam Scheve Jan omdat de markante toren niet bepaald kaarsrecht (meer) staat. Beide kerken zijn zeer fotogenieke beeld-bepalers van de stad. 

Rondom Delft: verrassend veel natuur

De levendige stad en zijn rijke cultuur laten zich versterken door een prachtige omgeving. Duik de natuur in! Roeien, wandelen, (water)fietsen en suppen doe je in de Delftse Hout. Er zijn diverse mooie routes uit te stippelen vanuit de Dobbeplas, waar zich ook een zandstrand bevindt en je op zonnige dagen een duik neemt. Ook in de Balij en het Bieslandse Bos kijk je je ogen uit vanwege de schitterende flora en fauna.

Must-see: Royal Delft

Bij Delft denken we natuurlijk ook aan het wereldberoemde Delfts Blauw, het aardewerk dat nog steeds handmatig vervaardigd wordt. In het Royal Delft ontdek je de geschiedenis achter de kunstvorm die de stad zo geliefd maakt. Het productieproces, het schilderwerk en de talloze pareltjes die voortkwamen en -komen uit dit eeuwenoude ambacht, het is mateloos interessant om mee te maken. Tip: ga op de website Uit Met Korting op zoek naar ‘Royal delft korting’ en hou het betaalbaar. 

Andere musea

Op diezelfde website vind je overigens meer tips voor een dagje weg met korting. Maar denk ook aan andere Delftse musea. De rijke geschiedenis van Koninkrijk Nederland, met de moord op Willem van Oranje, is te zien in Museum Prinsenhof. In Museum Paul Tétar van Elven maak je kennis met het werk in het voormalige woonhuis van de 19e-eeuwse kunstenaar en dan is er nog het Vermeer Centrum, gewijd aan het werk van de Delftse Meester uit de Gouden Eeuw.