Beleef Keramiek in Delft

cultuur

De Delftse Keramiekdagen is het evenement voor iedereen, die van keramiek houdt in keramiek geïnteresseerd is, of gewoon een gezellig weekend in Delft wil beleven.

In het sfeervolle centrum van Delft vindt de veertiende editie van Delft Ceramica plaats, een gratis toegankelijke internationale keramiekmarkt. Delft Ceramica onderscheidt zich door een grote variatie aan keramische objecten. in het pittoreske centrum van Delft kunt u genieten van het werk van ruim 70 keramisten. Ze zijn afkomstig uit België Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië en Nederland. Zij tonen hun nieuwste werk en laten u kennismaken met de nieuwste technieken en trends. Alleen kunstenaars met hun eigen werk zijn toegelaten om deel te nemen aan de internationale keramiekmarkt Delft Ceramica. De bezoeker kan een diversiteit aan keramiek bewonderen en kopen. De liefhebber kan talloze objecten verwachten: tegeltableaus, tuinbeelden, design, sierlijke gebruikskeramiek, motieven, geïnspireerd door de natuur, dieren, vissen, vouwen, vogels, bloemen en zee-en onderwaterwereld. Maar ook zijn er design schalen, engelen, sieraden, muurobjecten, maskers, indiaanse motieven, sculpturen en vele andere kunstwerken te bewonderen. Neemt u een voorproefje en bekijk de deelnemers en hun werk op www.delftceramica.nl. Zaterdag 14 juli van 10.00 tot 17.00 uur op de Oude Delft en het Sint Agathaplein en Zondag 5 juli van 10.00 tot 17.00 uur op de Markt van Delft. Toegang gratis. www.delftceramica.nl

Andere keramiekevents

Nouveu Blue bij Royal Delft is is een tijdelijke tentoonstelling ter gelegenheid van 365 jaar Royal Delft. In de 19e eeuw wordt door Royal Delft de fundering gelegd voor het aardewerk dat vandaag de dag door producenten over de hele wereld wordt gemaakt: het nieuwe Delfts Blauwe aardewerk is geboren. Een aantal personen uit de geschiedenis van Royal Delft spelen hierin een hoofdrol. Leer deze bijzondere mannen en hun innovaties kennen door een bezoek te brengen aan de tentoonstelling Nouveau Blue: van visie tot realisatie. Voor meer informatie www.royaldelft.nl

Rondvaart
De Keramiek rondvaart naar Royal Delft is een rondvaarttocht langs historische bezienswaardigheden, door de grachtengordels onder de eeuwen oude boogbruggen, naar Royal Delft. Hier krijgt u een met een rondleiding en brengen we u terug naar het oude centrum. Rederij Brands/ Rondvaart Delft, Koornmarkt 113 2611 ED Delft. Website: www.rondvaartdelft.nl.

Prinsenhof
In het Museum Prinsenhof Delft (www.prinsenhof-delft.nl ) vindt in deze periode de tentoonstelling plaats over Delftse Art Nouveau uit de periode 1880-1940 met o.a. keramiek.

Wandelroute
Bij het Toeristisch Informatie Punt (VVV), Kerkstraat 3 is een keramiekwandelroute verkrijgbaar.