Afbeelding

Vakantietasjes voor de Voedselbank dankzij SC-Delfland

Algemeen

DELFT - In Nederland leven bijna één miljoen mensen onder de armoedegrens. Alleen in Delft al, hebben we het dan over meer dan 330 huishoudens en meer dan 340 kinderen. De Voedselbank Delft ondersteunt deze gezinnen met voedselpakketten. Dat is natuurlijk fantastisch: zo is het ook voor deze mensen mogelijk om gezonde en verantwoorde maaltijden te gebruiken. Door donateurs is er op bijzondere dagen, bijvoorbeeld de feestdagen een extraatje te vinden in de pakketten. Maar wat zou voor een kind nou leuker zijn dan een tasje te krijgen waarmee je je de hele vakantie kunt vermaken?

Maar wat zit er nou in zo’n tasje? Heel eenvoudig: alles wat je nodig hebt om je niet te vervelen in de vakantie! In het tasje zit een vakantieboek met heel veel leuke activiteiten en materialen. Bij SC-Delfland denken ze dan aan een spel in combinatie met sport, creatieve materialen, een educatieve activiteit en iets voor de persoonlijke hygiëne. In samenwerking met Breedband verbindt is dit bewerkstelligd.

“Onze leerlingen worden uitgenodigd om mee te denken en mee te werken aan een succesvolle samenwerking met de Voedselbank. Onze leerlingen blinken uit in hun praktijklessen. Binnen alle vaksecties wordt er van alles gecreëerd en georganiseerd. Of het gaat om koken en bakken, het ontwerpen en bedrukken van kleding, het organiseren van uitstapjes tot aan hoogstandjes binnen de afdeling PIE. Met name de leerlingen uit de afdeling PIE kunnen een waardevolle bijdrage leveren. Door alle hypermoderne apparatuur kunnen zij hun fantasie omzetten in een product waar de kinderen veel plezier aan beleven, maar die bovendien een educatieve functie hebben. Voor zowel de gever als ontvanger. Ook tijdens de lessen techniek worden er mooie opdrachten uitgevoerd die een bijdrage kunnen leveren aan de tasjes.