Kinderen hadden in 2020 de tijd van hun leven in Bacinol. Op 30 april komen gezinnen die van de voedselbank afhankelijk zijn opnieuw.
Kinderen hadden in 2020 de tijd van hun leven in Bacinol. Op 30 april komen gezinnen die van de voedselbank afhankelijk zijn opnieuw.

Gezinnen voedselbank doen workshops in Bacinol

Algemeen

DELFT - Delftse gezinnen die van de voedselbank afhankelijk zijn, gaan zaterdag 30 april aan de slag in de ateliers van Bacinol aan de Hooikade. Kunstenaars ontvangen ze daar met iets lekkers in restaurant Huszar. Daarna kunnen de families kiezen uit verschillende workshops.

Ook in augustus 2020 waren de gezinnen aan het workshoppen in Bacinol. Nu het ergste van corona voorbij is, komen ze opnieuw. En met meer. 

Gezinsuitje
Kitty Janssen van de Voedselbank Delft: “Na corona snakt iedereen naar dit soort evenementen. Maar voor gezinnen die bij ons voedselpakketten komen halen, is een uitje al snel te duur. Daarom zijn we heel blij met het aanbod van de Bacinol-kunstenaars. Wat ook meespeelt, is dat de deelnemers enthousiast zijn over de manier waarop deze kunstenaars hen hebben begeleid in 2020. Dit zijn echt superervaringen. En extra leuk omdat dit voor het hele gezin is en niet alleen voor de kinderen.”

Workshops
De gezinnen gaan boetseren bij keramiste Ellen Rijsdorp en collages maken bij Edith Bons. Ze gaan daarnaast microscoperen bij Rob van Es en Wim van Egmond.

Microscopisch heelal
Kunstenaar Rob van Es: “Ik hoop dat Mohamed er 30 april ook weer bij is. Deze Syrische jongen volgde twee jaar geleden samen met zijn moeder en zusje een microscopieworkshop bij ons. Dat maakte indruk. Hij zei toen: ‘Als ik door de microscoop kijk, zie ik het heelal.’ Ik wil hem graag laten ervaren wat je nog meer kunt zien in het microscopische heelal.”

Zie ook de website:
www.ateliersbacinol.nl