Vertegenwoordigers van de drie Delftse Lions clubs en vrijwilligers van de Voedselbank zijn zeer tevreden met het resultaat van de jubileumacties: een koel- en vrieswagen voor de Voedselbank.
Vertegenwoordigers van de drie Delftse Lions clubs en vrijwilligers van de Voedselbank zijn zeer tevreden met het resultaat van de jubileumacties: een koel- en vrieswagen voor de Voedselbank.

Koel- en vrieswagen voor Voedselbank warm onthaald

Algemeen

DELFT – Voedselbank Delft verricht al sinds 2004 nuttig werk door voedselpakketten te verstrekken aan Delftenaren die dit goed kunnen gebruiken. Met koel- en vriesproducten was het dertien jaar lang behelpen. Tot deze zomer.

Door: Jesper Neeleman

Het vervoeren van een komkommer is niet ingewikkeld. Met ingevroren vlees komt er al een stuk meer bij kijken om dit verantwoord van A naar B te brengen. En dat terwijl deze producten steeds vaker aan cliënten van Voedselbank kunnen worden verstrekt. Dat is te danken aan de supermarkten van Jumbo, PLUS, Aldi, Albert Heijn en Makro. Deze supers vriezen hun vlees kort voordat de houdbaarheidsdatum is bereikt in, zodat het nog twee maanden houdbaar is. Daarna wordt het aan cliënten van de Voedselbank verstrekt èn hoeft het niet te worden weggegooid.

Met koelboxen werden deze producten zo goed en kwaad als het kon vervoerd en verplaatst. Dat is niet meer nodig. Voedselbank Delft heeft onlangs een fraaie tweedehands koel- en vrieswagen kunnen aanschaffen. Die is grotendeels bekostigd door de drie Delftse Lionsclubs. Die vieren dit jaar het 100-jarig jubileum van de wereldwijde Lions-organisatie. En speciaal voor die gelegenheid organiseerden de drie clubs, Lions Club Delft, Lions Club Delft Princestad en Lions Club Antoni van Leeuwenhoek, verschillende acties om geld in te zamelen, onder meer voor de nieuwe koelwagen van de Voedselbank. Begin deze maand spinden ze op de Markt, de opbrengst daarvan was voor de Vakantiebank.

Vorig weekend nog hadden ze een Doe Dag en een galadiner in het Armamentarium. "Het was fantastisch om te merken hoeveel partijen hun betrokkenheid toonden bij onze acties. We hebben hele leuke reacties gekregen", zegt Kees Willemse, voorzitter van Delft Princestad en initiatiefnemer van de 100-jaar viering in Delft. Een jaar lang waren ze druk met de voorbereiding, maar het resultaat mag er zijn. Tevreden kijken Lions-leden en Voedselbank-vrijwilligers vrijdag naar het eindresultaat: een koel- en vrieswagen waar de Voedselbank en haar cliënten nog jarenlang plezier van zullen hebben. De zijkanten zijn door RODI sign & print voorzien van logo's van enkele grote sponsors van de wagen. "Van oudsher zijn onze serviceclubs al betrokken bij de Voedselbank Delft", vervolgt Willemse. "De Voedselbank is één van de meest basale instituten die hulp bieden in Delft. Het was voor onze drie clubs een voor de hand liggend goed doel om onze jubileumacties aan te verbinden. Het is uniek dat we dit met drie clubs hebben gedaan en het voelt goed dat het tot een fantastisch resultaat heeft geleid."

Ook Voedselbank-voorzitter Hans Mosterd is er blij mee. "Geweldig dat we nu op een goede manier onze koel- en vriesproducten kunnen vervoeren", zegt hij. De wagen wordt sinds afgelopen zomer al dagelijks gebruikt om de koelproducten bij supermarkten op te halen. Ideaal en eigenlijk onmisbaar. "Zeker op warme dagen. Dankzij de Lions clubs en de vele inwoners en ondernemers die hun acties hebben ondersteund kunnen we koel- en vriesproducten de komende jaren uitstekend vervoeren."