Voedselbank-voorzitter Hans Mostert zag dit jaar een toenemende vraag naar voedselpakketten.
Voedselbank-voorzitter Hans Mostert zag dit jaar een toenemende vraag naar voedselpakketten.

Voedselbank verstrekt weer meer pakketten

Algemeen

DELFT – Voedselbank Delft heeft in het eerste half jaar van 2016 bijna 7 procent meer voedselpakketten verstrekt dan in het eerste half jaar van 2015.

Daarmee zet de almaar stijgende lijn zich voort. Dat is opmerkelijk. Want terwijl de economie zich herstelt, neemt het aantal Voedselbank-cliënten in Delft juist toe. Voedselbank-voorzitter Hans Mostert merkt op dat het aantal gezinnen met kinderen is toegekomen. Dat komt volgens hem overeen met cijfers van het Centraal Planbureau, die laten zien dat er steeds meer jonge gezinnen en één ouder gezinnen in de financiële problemen komen. "We proberen voor die kinderen steeds ook wat extra's te doen", laat hij weten. "Zo krijgen zij bijvoorbeeld, dankzij een bijdrage van een gulle gever, voor de komende vakantie een cadeau waarmee ze zich in die periode kunnen bezig houden."
Voedselbank Delft slaagt er wekelijks in een goed en gezond voedselpakket te verstrekken. "In het eerste halfjaar van 2016 waren vrijwel altijd alle schijven uit de schijf van vijf ruim vertegenwoordigd in de pakketten", geeft Mostert aan. Hij prijst zich gelukkig met de steun van vele Delftenaren. Kerken, bedrijven, particulieren, velen proberen te helpen. "Samen met de tomeloze inzet van onze vrijwilligers kunnen we hierdoor elke week weer onze 450 huishoudens die gebruik maken van de Voedselbank van een zeer acceptabel en gezond voedselpakket voorzien."