Docenten sc-Delfland bezorgen praktijkopdrachten aan huis (foto: sc-Delfland)
Docenten sc-Delfland bezorgen praktijkopdrachten aan huis (foto: sc-Delfland)

Docenten sc-Delfland bezorgen opdrachten

lopende zaken

DELFT - Op woensdag 1 april werd de auto volgeladen met voedselpakketten. Een pakket waar ingrediënten in zitten om een overheerlijke gezonde maaltijd te bereiden.

De leerlingen van Horeca, bakkerij en recreatie hebben al weken geen praktijklessen kunnen volgen en alleen theorie volgen is niet uitdagend genoeg. "Onze leerlingen leren grotendeels door te doen in de praktijk. Dus is er een idee ontstaan om de ingrediënten vanuit school bij de leerlingen thuis te bezorgen." Op woensdag om 9.00 uur vertrokken de twee HBR-docenten Fransen en Aarts naar vijfendertig leerlingen. Alle leerlingen ontvingen een doos gevuld met ingrediënten en een opdrachtformulier. De opdracht voor de leerlingen was om thuis een heerlijke maaltijd te bereiden voor vier personen. Het menu bestond uit hamburger met gemengde salade, gebakken aardappels en een fruitspies. Daar komen ook diverse technieken bij kijken, zoals plisseren, blancheren en bak- en snijtechnieken. Als laatste de tafel opmaken, zoals ze dit geleerd hebben.

Bezorging
"De eerste leerling deed de deur open en op gepaste afstand hebben we de doos voor de deur geplaatst", aldus de docenten. "Vervolgens zijn we door heel Delft, Den Hoorn, Rijswijk, Nootdorp, Pijnacker en Berkel en Rodenrijs gereden."

Zelfgemaakte maaltijd
Aan de leerlingen werd gevraagd om via foto’s of filmpjes hun resultaten op te sturen. "Wij wilden graag weten wat de resultaten waren van de kookkunsten van de leerlingen. Het was super om, ondanks de situatie waar we in verkeren, de leerlingen toch een praktijkopdracht te kunnen geven en het gezin een maaltijd aan te bieden welke is bereid door de leerling zelf. Als laatste en zeker niet onbelangrijk, was het erg leuk om de leerlingen weer een keer face to face te zien!"