Speciale coronaposten voor onderzoek (foto: Debra Brouwn)
Speciale coronaposten voor onderzoek (foto: Debra Brouwn)

Speciale Coronahuisartsenpost Delft

Algemeen

DELFT - Huisartsenposten Schievliet, Westland, het Reinier de Graaf ziekenhuis en het Revalidatiecentrum Basalt Delft, openden op maandag 30 maart een speciale Coronahuisartsenpost in een afgesloten deel van de Basalt locatie Delft. "Goede en veilige zorg voor alle patiënten is belangrijk."

Huisartsen van de Coronahuisartsenpost onderzoeken daar de patiënten die mogelijk besmet zijn met Corona. Hieraan helpen drie hulpverleners van het Rode Kruis afdeling Delft en Midden-Delfland mee. Indien nodig kunnen de patiënten vanuit de post direct naar het ziekenhuis worden overgebracht. Patiënten met klachten moeten eerst contact opnemen met de eigen huisarts of tijdens avonden, nachten en weekenden met de eigen huisartsenpost. Die maken als dat nodig is een afspraak voor de patiënt bij de Coronahuisartsenpost. Hier wordt niet getest op Corona. Patiënten worden op deze post onderzocht, behandeld en indien nodig doorverwezen naar het ziekenhuis. Daarom is bewust gekozen voor een locatie dichtbij het ziekenhuis. De patiënten met niet Corona gerelateerde klachten worden tijdens avonden, nachten en weekenden verwezen naar Huisartsenpost Westland in Naaldwijk.

Voordeel
Door patiënten die misschien Corona hebben te onderzoeken op één plek, blijven de gewone huisartsenpraktijken Corona-vrij. Patiënten met andere klachten kunnen er dan nog steeds terecht. En het risico op besmetting van patiënten en medewerkers vermindert. Het vermindert ook de hoeveelheid beschermende kleding die nodig is.

Veiligheid voorop
De huisartsenposten werken samen om de Coronahuisartsenpost zo veilig mogelijk in te richten.De huisartsen en de andere medewerkers werken volgens alle maatregelen van het RIVM en de GGD.