Maatregelen ook sterk voelbaar bij Voedselbank Delft
Maatregelen ook sterk voelbaar bij Voedselbank Delft

Voedselbank Delft voelt de maatregelen

Algemeen

DELFT - De door de overheid genomen maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn voelbaar. Niet alleen voor particulieren, maar ook voor bedrijven. Een belangrijk bedrijf dat Nederland draaiende houdt en dat veel mensen voorziet van de eerste levensbehoeften, lijdt er ook onder.

De Voedselbank is in Delft gevestigd aan de Schieweg 87. Honderden vrijwilligers helpen wekelijks mee aan het samenstellen van de bekende voedselpakketten om honderden huishoudens te voorzien van voedingsmiddelen. Ook de Voedselbank voelt de maatregelen omtrent het coronavirus maar al te goed. Voedselbank Delft voorzitter Peter Vogelaar vertelt hoe het er aan toe gaat bij de Voedselbank Delft en wat clienten merken van de maatregelen.

Peter Vogelaar
"Wij hebben afgelopen weken veel voedsel van de Delftse horeca en bedrijfskantines gekregen waardoor we onze cliënten veel vers voedsel konden verstrekken naast de goederen die we nog op voorraad hadden. Een groot probleem leek te worden dat de Voedselbank Den Haag dicht is gegaan. Zij zijn ook het distributiepunt voor Haaglanden waardoor een groot aantal voedselbanken in Zuid Holland een belangrijk deel van hun voedselstroom kwijt dreigde te raken. Met veel improvisatiewerk van onze vrijwilligers hebben wij een deel van die distributiefunctie overgenomen en leveren wij vanuit het Westland nu ook groenten en fruit aan Leiden, voedselbanken in de Bollenstreek, Voorburg en Westland en blijft er voorlopig voldoende vers voedsel voor Delft over. We zien al wel een groei in het aantal cliënten en verwachten dat dit nog verder zal groeien. Daarnaast zijn wij door de overheid aangewezen als Cruciale Beroepsgroep zodat we naar verwachting voedsel kunnen blijven uitdelen. Onze voorraden blikken en droog voedsel lopen nu wel snel terug. Normaal zouden wij dat opvangen door inzamelingen bij Supermarkten maar dat kan nu niet plaatsvinden door alle beperkingen."

Voelbare maatregelen
"We merken veel van de maatregelen. We moeten ons natuurlijk houden aan alle richtlijnen die de overheid voorschrijft. Dus afstand houden, handen wassen etc. Maar ook schenken we geen koffie meer en moeten de cliënten buiten wachten tot ze 1 voor 1 naar binnen kunnen om hun pakket op te halen. We beperken daarmee de risico’s zoveel mogelijk. Wat echt geweldig is dat we nog steeds met dezelfde vrijwilligers de Voedselbank draaiende kunnen houden. Vorige week was er spontaan applaus vanuit een rij wachtenden. Dan weet iedereen waarvoor we dit doen!"