Mirjam Maltha in actie voor Fortuna
Mirjam Maltha in actie voor Fortuna

Een vreemde afronding van een mooie korfbalcarrière

sport

DELFT - Het seizoen beloofde veel goeds, maar door de coronacrisis is het niet duidelijk of korfbalvereniging Fortuna/Delta Logistiek de play-offs nog mag spelen. Geen leuk nieuws voor de ervaren speelster Mirjam Maltha, die dit jaar haar laatste korfbalseizoen speelt.

Door Dimitri Pröbsting

Vooruitzicht
De vooruitzichten waren goed. Gedurende het seizoen was iedereen fitter geworden. Sinds januari werd er al goed gespeeld door Fortuna. Door hun derde positie in de league waren de play-offs behaald, waar de nummers één, twee, drie en vier zouden strijden om de titel. “We hebben de afgelopen jaren bewezen dat wij een goede play-off kandidaat zijn en we zijn nogal een lastige ploeg om tegen te spelen al denk ik zelf”, aldus de ervaren korfbalster Mirjam Maltha.

Verdediging van de titel
Vorig jaar won Mirjam met Fortuna de 2018/2019 titel in de Korfbal League en dat is voor het team een heel mooi proces geweest. "De zaaltitel winnen is een geweldige ervaring. Hier leef je het hele seizoen uiteindelijk naartoe. Het is het hoogst haalbare binnen het korfbal en daar ga je met zijn allen voor”, vertelt Mirjam.

Play-offs
Door de coronacrisis heerst er nu onduidelijkheid over het vervolg van het seizoen. Grote kans dat de play-offs niet meer worden gespeeld, ook niet op een later moment. Toch heeft de bond er nog hoop in. Even afwachten dus.

Laatste seizoen
Het is een vreemd laatste seizoen voor Mirjam. Toch is zij positief. “Ik heb alles eruit gehaald wat erin zit, alles gewonnen wat je kan winnen. Hoe compleet wil je het hebben?” Korfbal heeft Mirjam veel gebracht en veel gegeven. Ze is ook heel dankbaar voor het feit dat ze zo veel sportieve jaren heeft gehad. Waar Mirjam het meest trots op is, zijn de jaren die ze bij Fortuna heeft gespeeld en dat ze het shirt heeft mogen dragen. Mirjam heeft zelfs van de KNKV een onderscheiding gekregen met de titel ‘de drager van het KNKV Ereteken’. Ook schreef ze geschiedenis op meerdere vlakken. Zo is Mirjam de eerste vrouw die dit jaar haar 15e League-seizoen speelt, de meeste Korfbal League-wedstrijden heeft gespeeld (284) en als vrouw heeft ze de meeste rebounds op haar naam staan (2291). Kortom, een geweldige carrière.

Onduidelijkheid
Mirjam zou haar seizoen netjes afmaken bij Fortuna, maar door de onduidelijkheid vanuit de bond weet ze nog niet zeker waar ze aan toe is in de competitie. De bond heeft nog hoop, en heeft het seizoen nog niet helemaal stopgezet. Dit voor het geval dat er na 1 juni weer kleine bijeenkomsten gehouden mogen worden. Als dit het geval is, gaan ze het seizoen afmaken op het veld.

Carrière switch
Mirjam maakt de switch van topsporter naar de politieacademie. Hierbij merkt ze ook dat de combinatie tussen die twee zwaar is. “Je hebt je onregelmatigheidsdiensten en ik merk gewoon dat voor mij de belasting te groot is.” Hierdoor heeft Mirjam het besluit genomen om het leven als topsportster achter zich te laten en volledig te focussen op haar opleiding. Vrede met deze keuze heeft ze zeker. Mirjam heeft al heel lang op het hoogste niveau gespeeld.