Foto: Koos Bommelé
Foto: Koos Bommelé

Hemd van het Lijf: Indy Schrijer

Algemeen Hemd van het lijf

De 15-jarige Indy Schrijer staat in de finale van Miss Teen of Zuid-Holland.

Waarom bij deze verkeerstoren op de foto?
Ik kom al bij de verkeerstoren sinds ik heel klein ben. Ik ging er altijd naartoe met mijn vriendinnen om huiswerk te maken en ijsjes te eten en nu nog steeds. Ik heb er ook stage gelopen en dat was superleuk. Kortom; de verkeerstoren is één van mijn favoriete plekken om te zijn.

Waarmee houd jij je momenteel zoal bezig?
Momenteel zit ik in 4 VWO. Mijn grootste hobby is voetbal, wat ik al sinds mijn vijfde doe bij RKDEO in Nootdorp. Ik ben een heel druk en sociaal persoon, dus graag omringd met mensen en eigenlijk altijd bezig. Vooral nu met de finale van de Miss Teen of Zuid-Holland verkiezing.

Vanwaar jouw deelname aan deze verkiezing?
Het was altijd al een droom om mee te doen aan een missverkiezing en nu ben ik eindelijk oud genoeg. Ik vond het wel heel spannend, en de meeste familieleden vonden het ook niet zo’n goed plan. Maar ik wist dat ik het wilde en ben heel blij dat ik mij heb opgegeven.

Waarom wil jij Miss Teen of Zuid-Holland worden?
Het lijkt me heel gaaf om mee te mogen doen aan de landelijke verkiezing en nog verder te gaan in dit traject. Ik heb het zo naar mijn zin en alles wat we doen is zo leuk dat ik hoop dat ik hiermee kan doorgaan.

Op welke criteria ben je gecast?
Uiterlijke schoonheid, uitstraling en persoonlijkheid. Dit werd beoordeeld door middel van drie rondes. De voorstelronde in cocktailjurk waarin ze iedereen leerden kennen, de bikinironde waarin de meiden moesten lopen voor de jury en de Engelse vragenronde waarbij er werd verwacht snel te kunnen antwoorden en te improviseren.

Hoe beoordelen ze je op je persoonlijkheid?
Het is voor een miss belangrijk om makkelijk te kunnen praten en een zelfverzekerde uitstraling te hebben, dus er zijn bepaalde eigenschappen die je moet hebben. Je moet ook goed in de groep liggen en het vooral gezellig met elkaar hebben. Dit werd beoordeeld tijdens de eerste en de laatste ronde.

Hoe ziet het verloop van de verkiezing er vanaf nu uit?
De komende weken gaan we allerlei leuke dingen doen. We krijgen catwalktraining, dansen op hakken, fotoshoots, kickbokstraining en meer. In maart is de grote finale en dat wordt echt te gek!

Waar verheug jij je het meest op?
Ik verheug me het meest op de gezelligheid met alle meiden op de trainingsdagen. Maar natuurlijk ook op de grote finale, al is dat wel heel erg spannend.

Als finalist zamel je geld in voor de LINDA.Foundation. Hoe gebeurt dat?
Iedereen zamelt geld in op een andere manier. Ik doe dat door rond te vragen, flyers op te hangen en ik ben een samenwerking gestart met een notariskantoor waardoor er bij elke nieuwe zaak geld wordt overgemaakt naar de LINDA foundation. Deze stichting zet zich in om meer begrip en vooral positieve actie te creëren voor gezinnen met kinderen in Nederland die het financieel zwaar hebben.

Wat is uiteindelijk je doel met deze verkiezing?
Mijn doel is om een leuke tijd te hebben met een heleboel nieuwe ervaringen. Het lijkt mij gaaf om hierin door te gaan met bijvoorbeeld shoots voor sportmerken. Ik zie wat er hierna op mijn pad komt, maar dit neem ik mee.

Hoe kunnen mensen jou een stapje dichterbij de overwinning helpen?
Door ‘POLL Zuidholland Indy’ te sms’en naar 3010, wat 1,10 euro per bericht kost. Heel erg bedankt voor de hulp!

Wat zou je doen als je burgemeester was?
Ik zou meer huizen bouwen voor jonge mensen, aangezien al mijn zussen de stad uit moesten omdat er hier geen goede woningen waren voor deze groep.