Afbeelding

Aad van der Plank (80)

Algemeen Delvenaar in Beeld

Wat doet u hier vandaag in de Bomenwijk?
“Ik woon hier in de Bomenwijk, al elf jaar. Ik ben geboren en getogen in Delft. Ooit begon ik op de Brasserskade, toen nog dertig jaar in het Hof van Delft gewoond, nog een tijdje ergens anders in Delft en toen weer terug naar de Brasserskade, daar had ik ook mijn fietsenwinkel. Op mijn vijfenzestigste ben ik daarmee gestopt, hij werd toen overgenomen maar mijn naam heeft hij nog steeds. Geregeld ga ik daar even langs, op de Papsouwselaan. Ik rij daar dan heen met mijn scootmobiel, drink daar even gezellig een bakkie en klets even met de jongens. Na de verkoop van de fietsenwinkel ben ik gaan werken bij Ipse de Bruggen. Ik leerde toen de jongens en meisjes met een beperking, fietsen maken. Dat was prachtig om te doen en dit deed ik nog zestien jaar.”

Wat was uw nieuws van de afgelopen week?
“Er is zoveel gaande de laatste tijd, het is allemaal niet meer bij te houden. Van de week heb ik even naar het voetbal zitten kijken, maar voor de rest is het allemaal onrust. Rellen, protesteren, noem zp maar op. Vroeger had je dat allemaal niet. Dan keken we gewoon gezellig voetbal en lieten we lekker verder met rust. Er is veel veranderd door de jaren heen, ik vind het zonde.”  

Wie zou u graag nog een keer ontmoeten? 
“Vroeger was ik een tijd voorzitter van de carnavalsvereniging Kalfskoppen, helaas bestaan zij niet meer, maar ik heb daar geweldige tijden mee gehad. Ik zou het leuk vinden om weer eens met die hele groep samen te komen. Helaas is het carnaval in Delft niet meer wat het geweest is.”