Afbeelding

Delvenaar in Beeld: Greet van Dalen (65)

Algemeen

Wat doet u hier vandaag in de Bomenwijk? 
“Ik ben net bij mijn moeder geweest, zij woont in de Bieslandhof. Wanneer ik bij haar ben geweest fiets ik altijd via de Bomenwijk naar huis. Ik vind het fijn om na het bezoek aan mijn moeder een stukje te fietsen en mijn hoofd leeg te maken, dat geeft mij rust.”

Wat was uw nieuw van de afgelopen week?
“Afgelopen donderdag was het natuurlijk bevrijdingsdag en ik denk dat het heel belangrijk is om daar goed bij stil te staan, dat doen niet heel veel mensen meer denk ik. Mijn moeder zit al sinds 2003 vast in een rolstoel en dat is een vrijheidsbeperking. Dus sta er bij stil, als je kan gaan en staan waar je wilt.”
 
Wie zou u graag een keer ontmoeten? 
“Ik zou wel een dagje willen meelopen met het koningshuis en hun leven volgen. Trots op het Koningshuis ben ik zeker en ik vind dat we die trost moeten houden.”

Wat zijn de plannen voor komend weekend? 
“Zondag is het natuurlijk Moederdag en ik ben moeder van twee kinderen, dus de boodschapjes zijn in huis en de kinderen komen gezellig langs.”

Wat is uw favoriete plek in Delft? 
“De Markt is mijn favoriete plek. Ik vind de Markt altijd iets bijzonders hebben, iets gezelligs.”

Wie zou u graag een compliment willen geven?
“Ik wil een compliment geven aan de mensen die voor mijn moeder zorgen in de Bieslandhof, alsof het hun eigen moeder is. Complimenten voor wie hun werk daar met passie en vol liefde doen en wie zich kunnen indenken hoe het is om hulpbehoevend te zijn.”

!