Afbeelding

Delvenaar in Beeld: Rob van Duijn (76)

Algemeen

Wat doet u hier vandaag in De Hoven?
"Ik ben samen met mijn vrouw grote boodschappen aan het doen, voor de hele week. En we hebben een "troost" taartje gehaald want we hebben gister mijn schoonmoeder gecremeerd."

Wat was uw nieuws van de afgelopen week?
"Eigenlijk heb ik mij de afgelopen dagen niet erg met het nieuws bezig gehouden. We hebben vijf dagen zitten waken bij mijn schoonmoeder, in Utrecht. En verder veel uitgerust want het hakt er best in zulke dagen."

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
"Thuis! Ja, thuis is mijn favoriete plek in Delft, fijn bij mijn vrouw. Lekker rustig en veilig. Thuis hoef ik niet steeds om me heen te kijken of mensen niet te dichtbij komen. Ik ben heel bang voor corona omdat ik hartpatiënt ben en daarom val in de risico groep"

Heeft u in de afgelopen corona periode een nieuwe hobby ontdekt?
"Nou, eigenlijk wel! Netflix en Videoland. We moeten natuurlijk ineens veel binnen blijven en mogen niet veel mensen over de vloer hebben. Dus ik ben lekker series aan het kijken."

Wie zou u graag (nog) een keer ontmoeten?
"Mijn vader. Twaalf jaar geleden is hij overleden en toen vond ik het eigenlijk niet zo een aardige man. Maar dan komt hij te overlijden en dan ga je nadenken en dan denk je, jij hebt eigenlijk een heel rot leven gehad. Toch zou ik hem graag om advies willen vragen. Hoe hij bijvoorbeeld omging met rouwverwerking. In Januari ben ik mijn dochter verloren en daar heb ik het heel moeilijk mee."