Afbeelding

Delvenaar in beeld: Cornelis Klapwijk (76)

Algemeen

Wat doet u hier vandaag in de Bomenwijk?
“Ik ben even lekker een rondje lopen door de wijk met hond Sjarlie. Ik woon al vijfentwintig jaar in de Bomenwijk, met ontzettend veel plezier.”

Wat was uw nieuws van de afgelopen week? 
“Eigenlijk heb ik het nieuws niet echt gevolgd afgelopen week.”

Wie zou u graag nog een keer ontmoeten?
“Dat kan helaas niet meer, maar ik zou mijn vrouw nog wel een keer willen zien. Vijf jaar geleden is zij overleden, als ze nog had geleefd zouden we dit jaar vijfenvijftig jaar getrouwd zijn. Ik mis haar, gelukkig heb ik de hond.”

Wie zou u graag een complimentje willen geven?
“Mijn schoondochter Monique wil ik een compliment geven. Zij heeft onwijs veel voor mij gedaan en dat vind ik zo fijn. Mijn zoon en schoondochter wonen in Barneveld en ik zou graag dichtbij hun wonen. Ze heeft qua financiën veel voor mij geregeld en mij ingeschreven voor een woning in Barneveld, dus wie weet woon ik volgend jaar niet meer in Delft.”

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
“Mijn huis, hier in de Bomenwijk. Ik heb daar veel herinneringen en ben er graag. De tuin is groot, veel zon en de hond kan ook lekker rennen.”

Wat zijn de plannen voor komend weekend?
“In het weekend heb ik geen plannen, maar doordeweeks ga ik altijd naar DOC, dat is een soort opvang waar ouderen samenkomen. Een medewerker leest daar ook altijd de krant voor, wellicht komende week dit interview.”