Afbeelding

Delvenaar in Beeld: Piet Schouten (71)

Algemeen

Wat doet u hier vandaag in de Bomenwijk?
“Ik woon hier in de buurt en ik heb net gewerkt. Ik werk als chauffeur bij de Voedselbank en ik kom hier bij de supermarkt wat leeg spul inleveren. Daarna ga ik lekker naar huis, eens kijken wat ik ga eten en misschien nog even lekker voor de deur in het zonnetje zitten.”

Wat was uw nieuws van de afgelopen week?
“Gister is het nieuws naar buiten gebracht dat er in Israël een coalitie is gesloten zonder premier Netanyahu. Dat is groots en erg bijzonder.”

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
“Dat zijn denk ik de terrassen, zoals het Doelenplein en de Beestenmarkt. Heerlijk met vrienden een biertje doen.”

Wat zijn uw plannen voor komend weekend?
“Er staat wel het een en ander op de planning. Vrijdag ga ik lekker even golfen, zaterdag ga ik een hapje eten in de stad, zondag ben ik meegevraagd voor een wandeling langs het strand en misschien pak ik daarna nog even een massage. Een goed weekend dus.”

Wat zou u graag veranderen in/aan Delft?
“Niks! Nee, ik vind Delft mooi zoals het is. Ik vind eigenlijk dat ze al te veel hebben gedaan en doen. Overal maar nieuwe wegen, onnodig!”

Wie zou u graag nog een keer ontmoeten?
“Mijn vrouw zou ik heel graag nog een keer ontmoeten. Ik ben al vijftien jaar weduwnaar. Het liefst zou ik met haar nog een dagje doorbrengen en dan gezellig erop uit gaan. We deden altijd alles samen met onze vrienden, van etentjes tot vakanties.”