Foto:

Delvenaar in beeld: Elly Kemp (80)

Wat doet u hier vandaag in de Bomenwijk?
“Ik kom net van de masseur vandaan en was gisteren vergeten eieren te kopen, dus dat haal ik hier even snel. Vanmorgen ben ik lekker wezen aquajoggen en daarna naar de masseur geweest.”

Wat was uw nieuws van de afgelopen week?
“Het overlijden van Peter R. de Vries is wel het nieuws van de afgelopen week vind ik. Vreselijk voor zijn familie. We hadden het wel verwacht natuurlijk, hij was er slecht aan toe. Eigenwijs eigenlijk, dat hij nooit beveiliging wilde. Maar wat zijn tattoo ook zei: On bended knee is no way to be free. Hij was nergens bang voor.”

Wat zijn de plannen voor komend weekend?
“Ze zeggen dat het mooier weer wordt, maar zoals het nu aanvoelt moet ik dat nog maar eens zien, het windje is erg fris. Maar als het weer goed is, willen we even lekker een stukje fietsen van het weekend.”

Wie zou u graag een keer ontmoeten?
“De broer van mijn man zou ik nog wel een keer willen ontmoeten. Hij was de een na oudste van de vier en we deden altijd veel met hem en zijn vrouw. Het was altijd hartstikke gezellig met hen. Hij was als een broer voor mij, mijn man en ik missen hem heel erg, maar op een gegeven moment gaan we allemaal een keertje.”

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
“De Markt vind ik de mooiste plek in Delft. We hebben daar vroeger ook gewoond, boven ons café. Een heerlijke tijd hebben we daar gehad en nog steeds kom ik er graag.”

Demi van der Weele
Meer berichten
 
CustomHtml_1