Afbeelding

Delvenaar in beeld: Joop Benningshof (60)

Algemeen

Wat doet u hier vandaag bij de Brasserskade?
“Ik woon hier en echt met onwijs veel plezier. En ik ben mijn tuintje aan het renoveren, daar is het perfect weer voor.”

Wat was uw nieuws van de afgelopen week?
“Tijdje terug heb ik een ongeluk gehad. Ik ben met mijn hand in een machine gekomen en toen is er een spier gescheurd en zit ik daarom momenteel in de ziekenwet. Daarnaast heb ik ook een peesontsteking aan mijn voet, waar ik al enige tijd mee loop, van alles hebben ze al geprobeerd in het ziekenhuis. Een injectie, medicijnen en acht weken gips, niks hielp. Dus alles tegelijk eigenlijk.”

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
“Dat is de binnenstad. Ik vind het altijd zo gezellig in de stad, lekker op de Beestenmarkt een drankje doen. Maar ook het Delftse Hout vind ik heerlijk, daar loop ik vanaf hier zo in natuurlijk. Daarom woon ik hier ook zo fijn, je hebt alles om de hoek, natuur en stad.”

Wie zou u graag een keer ontmoeten?
“Ik hoef dat niet. Weet je, ik heb iedereen die ik liefheb om mijn heen. Een lieve vrouw, kinderen en kleinkinderen, wat wil je nog meer? Als ik echt iemand zou moeten kiezen, die jij nu hier kunt neerzetten, is dat mijn oudste dochter. Zij woont in Duitsland  en zie ik dus het minst. We FaceTime wel ontzettend veel hoor!”

Wie zou u graag een complimentje geven?
“Dat is zeker weten mijn vrouw! Zij staat altijd voor iedereen klaar en zorgt goed voor de kinderen en kleinkinderen, en voor mij natuurlijk!

Afbeelding
!