Afbeelding

Delvenaar in Beeld: Goof Clairks (48)

Algemeen Delvenaar in Beeld

Wat doet u hier vandaag in de Hof van Delft?
“Ik ga een boodschapje halen en ik woon hier in de wijk. Zelf ben ik in de Wippolder geboren en getogen. Mijn ouders hadden daar vroeger een slijterij aan de Julianalaan.”

Wat was uw nieuws van de afgelopen week?
“Het nieuws van de week is natuurlijk het hele boerenprotest. Er is absoluut een probleem, met name voor de boeren, met hoe zij op alle manieren beknot gaan worden. Ik kan me helemaal indenken dat dit frustrerend is. De manier waarop ze dan protesteren vind niet helemaal oké en ik denk niet dat dit de manier en de oplossing is.”

Wie zou u graag een keer ontmoeten?
“Ik zou Jacques Cousteau willen ontmoeten. Dat was een wereldberoemde duiker. Helaas is hij overleden. Hij bestudeerde het leven onder water en dat vind ik zelf ook onwijs interessant. Ik denk dat in mijn jeugd die interesse al is ontstaan. Op televisie zag ik zijn filmpjes voorbij komen. Hij maakte prachtige video’s van het onderwaterleven.”

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
“Dat zijn er wel meerdere. De Beestenmarkt vind ik bijvoorbeeld een gezellige plek om een drankje te doen, maar ook bij de Doerak zit ik graag met een groep vrienden. Daarnaast zijn er natuurlijk onwijs veel leuke restaurantjes te vinden in Delft.”

Wie zou u graag een complimentje willen geven?
“Mijn collega’s uit de hele zorg sector wil ik een groot compliment geven. Zelf werk ik als ambulanceverpleegkundige en de laatste jaren staat er, met name door Corona, onwijs veel druk op de zorg. Dus vandaar een groot compliment aan alle collega’s.”