Afbeelding

Delvenaar in beeld: Mischa Bart (56)

Algemeen

Wat doet u hier vandaag bij de Foreestweg?
“Ik ga wat boodschapjes halen, dat doe ik eigenlijk altijd bij deze supermarkt. Ik woon hier namelijk in de buurt, al zo een zevenentwintig jaar. Voor mijn studie ben ik naar Delft gekomen en nooit meer weggegaan eigenlijk.”

Wie zou u graag een compliment willen geven?
“Mijn vrouw. Het gaat niet zo goed met haar vader en zij is daar veel mee bezig. Ik wil haar daarom een compliment geven, omdat ze het zo goed doet allemaal.”

Wie zou u graag een keer ontmoeten?
“Mark Rutte. Afgelopen week las ik weer iets over die sms’jes. Hij krijgt veel gezeik over zich heen en veel mensen vertrouwen hem niet meer. Ik wil wel eens weten hoe hij daarmee omgaat. Tuurlijk, ik heb ook wel eens gedoe op werk, minder leuke dingen en leuke dingen. Maar bij hem denk ik wel eens, ben je het niet eens zat, hoe hou je het vol? In het openbaar kan hij natuurlijk niet alles zeggen, daarom zou ik hem wel eens een op een willen spreken.”

Wat zijn de plannen voor komend weekend? 
“Zaterdag passen we op de hond van mijn dochter en zondag hebben we de verjaardag van mijn zus, een high tea. Het hemelvaart weekend ga ik vijf dagen naar Frankrijk waar ik samen met een vriend een klassieke autorally ga rijden. Zestig oude Citroëns rijden mee, vijf dagen feest dus.”

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
“Dat is mijn garagebox. Ik heb een beetje een uit de hand gelopen hobby, ik heb zes auto’s en daaraan sleutelen vind ik echt heerlijk.”