Marja van Mil (71) Foto: Demi van der Weele
Marja van Mil (71) Foto: Demi van der Weele

Delvenaar in beeld: Marja van Mil (71)

Algemeen

Wat doet u hier vandaag aan de Buitenwatersloot?
“Hier woon ik, en eigenlijk wou ik net wat boodschapjes gaan doen. Maar kom even zitten, dan zet ik een bakje koffie voor ons,”

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
“Ik ben geboren in Delft, bij het Agnetapark, maar het mooiste plekje vind ik toch het Agathaplein. Jarenlang heb ik veel gereisd en veel in andere landen gewoond, zoals bijvoorbeeld Sri Lanka. Nu sinds twee jaar ben ik weer terug in mijn geboorte stad, terug naar mijn roots. Mijn broers en zussen wonen ook allemaal hier, op een zus na. Die woont in Amsterdam, maar daar ben je ook zo.”

Wie zou u graag nog een keer ontmoeten? 
“Mijn vader zou ik graag een keer ontmoeten. Mijn vader is tien jaar geleden gestorven en mijn moeder afgelopen jaar. Alleen het verschil is, dat ik met mijn moeder meer tijd heb door gebracht dan met mijn vader. Ik was altijd veel aan het reizen. Daarom zou ik hem graag nog een keer zien en stevig vastpakken.”

Wat was uw nieuws van de afgelopen week?
“Wat mij erg bezig houd deze periode is wat er gaande is tussen de grens Rusland-Oekraïne, dat vind ik zorgelijk. Hele troepen soldaten worden er verzameld langs de grens en dat zorgt echt voor veel onrust en spanning.”

Wat zijn uw plannen voor komend weekend?
“Mijn zus komt zaterdags altijd gezellig eten, dus daarvoor ga ik straks even wat boodschapjes doen. Ik doe dat altijd op de vrijdag, dan werken de meeste mensen en is het dus een stuk rustiger, dat vind ik wel belangrijk.”