Delvenaar in Beeld: Bernardjan Kahmann (70)

Wat doet u hier vandaag in de Hof van Delft? 
“Ik woon hier in de buurt en ga even wat boodschappen doen hier bij de supermarkt. Ik woon al vijftien jaar met veel plezier in de C.Fockstraat. Het is een fijne en gemoedelijke wijk en je bent zo in de binnenstad.”

Wat was uw nieuws van de afgelopen week?
“Dat is persoonlijk nieuws. Mijn moeder is een paar weken geleden overleden, ze is honderd geworden. Al weken ben ik samen met mijn broer bezig met het huis leeghalen. Wat wij daar allemaal tegenkomen is heel bijzonder, met name de brieven van ruim zeventig jaar geleden.”

Wie zou u graag een keer ontmoeten?
“Ik zou Ray Davies, de zanger van de Kinks wel willen ontmoeten en met hem een stukje muziek willen maken. Zelf speel ik op het ogenblik ook in een band, daar ben ik basgitarist. Daarnaast zing ik ook, speel ik gitaar en mondharmonica.”

Wat zijn de plannen voor komend weekend? 
“Lekker rustig hier in Delft blijven en ik ga mij voorbereiden op wat timmerwerkzaamheden die ik volgende week ga uitvoeren in het Prinsenkwartier. Ik ben bestuurslid van stichting beeldende kunst in Delft en we zitten daar in het Prinsenkwartier met de expositiezaal. Er moeten wat dingen verbouwd worden en het is daar nu lekker rustig, er mag niemand in.”

Wat is uw favoriete plekje in Delft? 
“Dat is mijn eigen tuin. Ik heb een prima tuin en daar zitten vind ik heel fijn. Ook van tuinieren kan ik genieten, maar dan wel met iemand samen.”

Demi van der Weele
Meer berichten
 
CustomHtml_1