Afbeelding

Delvenaar in beeld: Yolande Poot (59)

Algemeen

Wat doet u hier vandaag bij de Martinus Nijhofflaan?
“Ik moest nog wat boodschapjes halen bij de supermarkt hier en ik heb morgen twee afspraken waarbij ik voor beide een bloemetje wil meenemen, dus dat heb ik gehaald. En de kinderen komen dit weekend thuis van wintersport, dus heb ik ook voor bij hen op tafel een leuk plantje gekocht.”

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
“Dat is de binnenstad, lekker erdoorheen dwalen en lekker uit eten. Zelf woon ik aan het randje van de Buitenhof, het voordeel daarvan is dat je dichtbij het groen zit, maar ook zo in de stad bent.”

Wie zou u graag een keer ontmoeten?
“Roger Federer, dat is een van mijn tennishelden. Ik heb hem weleens gezien tijdens een wedstrijd, maar een keer met hem kletsen en een kopje koffie drinken lijkt mij wel leuk.”

Wie zou u graag een complimentje geven?
“Marja van Bijsterveldt. Ik vind dat zij hartstikke goed is voor Delft.”

Wat was uw nieuws van de afgelopen week?
“Mijn vader gaat in het buitenland wonen en zijn huis, waaraan wij veel jeugdherinneringen hebben, moet worden verkocht. Samen met mijn zusje heb ik hard moeten werken om het huis op orde te krijgen en verkoopklaar te maken en dat voelt wel een beetje raar dat we daar straks nooit meer komen.”

Wat zijn de plannen voor komend weekend?
“Ik hoop dat het lekker weer is en niet stormt, want ik zou wel weer eens een ritje willen maken in mijn cabrio oldtimer.”