Afbeelding

Delvenaar in beeld: Leo van der Werf (58)

Algemeen

Wat doet u hier vandaag in de Wippolder?
“Ik woon hier in de Wippolder, in de Emmalaan. Vandaag ben ik lekker een dagje vrij en ik heb net een visje gegeten hier bij de visboer, een haring met uitjes, heerlijk.”

Wat was uw nieuws van de afgelopen week?
“Ja, toch die Corona. Je zet je televisie aan en je hoort niks anders meer. De maatregelen vind ik ook helemaal nergens op slaan, als je het krijgt, dan krijg je het toch wel. Daarnaast is het toch niet te doen voor de winkels en de horecaondernemers, konden ze eindelijk rond de feestdagen weer wat goede zaken doen, moeten ze dicht vanaf vijf uur.”

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
“De markt vind ik leuk. Er zijn altijd mensen, de terrasjes eromheen, de gezelligheid en het Delfts Blauw natuurlijk. Ja, ik loop er graag even overheen.”

Wat zijn de plannen voor komend weekend?
“Er staat niet veel op de planning. We gaan al naar de kerst natuurlijk, dus daar ga ik alvast het een en ander voor halen. Vorig jaar waren bijvoorbeeld de vruchtjes uitverkocht, dat gaat mij dit jaar niet meer gebeuren.”

Wie zou u graag (nog) een keer ontmoeten?
“Ik zou mijn moeder nog wel een keertje willen ontmoeten. Zij is zeven jaar geleden overleden en ik zou nog best een keer met haar willen kletsen over van alles en een bakkie koffie drinken met haar.”

Wie zou u een compliment willen geven?
“Al het zorgpersoneel wil ik graag een complimentje geven. Zij doen fantastisch werk, stuk voor stuk.”